Landsbyfesten 2018

Når Alive Produksjoner velger å satse på norske artister som Ingenting, Vestlandsfanden og Morten Abel, i stedet for Boney M og Samantha Fox møter lokalbefolkningen mannsterkt opp. Årets Landsbyfest hadde 1700 besøkende, noe de var godt fornøyde med.

Ingenting @ Landsbyfesten 2018, Randaberg Arena, 05.05.2018 - Photo: Oddvar Johnsen

Folkefesten er et faktum når Ingenting, Vestlandsfanden og Morten Abel slippes løs i Randaberg Arena under årets Landsbyfest.Foto: Oddvar Johnsen

Som oppvarming hadde de fått inn Geir Halleland, som med kassegitar gikk rundt på VIP avdelingen og spilte og sang.

Første band ut var Ingenting, som med Kjell Undheim som frontfigur og vokalist. Ingenting er jo et band fra Sandnes som har holdt på en del år, og synger sanger med lokalt tilsnitt og på sin egen dialekt.

Kjell er flink til å få med seg publikum, og når sanger som «Toget»,»Fru Nille», spilles så er det god gang, og folk spiller luftgitar langs bordene .»Fysj og fei» og «Dagen derpå» er i samme sjanger. Mens «4 mann» er en litt roligere melodi med god allsang effekt.

Når de så avslutter med «Sengekanten» og «Gje faen i det» er listen lagt for en fin fest.

Neste mann ut er Reidar Brendeland og bandet Vestlandsfanden. Reidar som i tillegg til å være frontfigur og låtskriver til Vestlandsfanden også levere mye flotte sanger til andre artister.

Reidar har vært med Vestlandsfanden de siste 30 årene, og de har turnert land og strand i hele Norge med sin folke-rock. En fremtredende plass på scenen har også Olaug Furusæter med sin fele.

De starter med melodien «Postmann,postmann» før de følger på med sanger som «Sitt helt i ro, og «Siste dans på folkets hus» , «Trubadur» og «Currahee». Når vi står i baren og snakker lit med publikum etterlyser de noen av de «gode gamle» som «Sauda» og «Plukka plommer i Hardanger».

Ikke før hadde han klaget sin nød, så var sistnevnte sang på settlisten.

Det ser ut som Vestlandsfanden liker seg på Randaberg, og publikum liker det de får servert. De avslutter med «Flytta for meg sjøl», «God som gull» og «Livets glade gutter» - stemningen himmelhøy.

Når siste gjest skal på scene må det litt rigging til, for Morten Abel ønsker tydeligvis litt mere utstyr på scenen. Og mens de rigger legger vi merke til hvor rent og ryddig det er i hallen. Sjelden har vi vært på en konsert hvor ryddemanskapet har holdt en slik høy standard. Og dette smitter også over på publikum, som i stedet for å slippe plastglassene på gulvet, finner nærmeste søppeldunk å kaste det fra seg i.

Morten Abel trenger vel ikke nærmere presentasjon, og han eier både scene og publikum som presser seg mot scenekanten.

Åpningsmelodien er «Lost», før han fyller på med «You are beautiful»,»You are the one la,la,la» og «Died in Germany» fra sitt tredje soloalbum. Så går han over på noen av melodiene som han synger på norsk. «Evig din» ,Våkn opp», «I år som i fjor» og «Lenkegjengen» er fra det nyeste albumet «Evig din» som ble utgitt tidligere i år. Hvor han fyller på med mere norsk med «Frøken Vilikke» og «Anabelle» fra platen «I fullt alvor» fra 2015.

«Lyydia», «Hard to stay awake» og «Tulipz» ble også fremført før kveldens siste sang annonseres som «Birmingham Ho».

De forlater programmessig scenen, før de er tilbake og fremfører «Be my lover» før han finner frem kassagitaren og tar «I’ll come back and love you forever»

Så får vi bare glede oss til å se hva Alive Produksjoner klarer å få til neste år, for planleggingen av en ny landsbyfest er allerede i gang.