RockStream på Lauritz, 26.10.2018

Lakewood @ RockStream 2018 -  Photo: Bjørg Fossli

Hovedmålet for kvelden var Lakewood. Her er de avbildet på RocStream tidligere i år. Foto: Bjørg Fossli (arkivfoto)

Lauritz er en rockepub i Tønsberg sentrum som er åpen hver helg. RockStream er en rockefestival som startet opp i Revetal sommeren 2018 og kommer tilbake til samme sted neste sommer 4-6 juli. Begge kan tilby koselige omgivelser med god stemning, god service, godt selskap, og selvfølgelig god musikk. Fredag 26. oktober 2018 slo de seg sammen og ga oss en konsert med tre av bandene som spilte på festivalen i sommer, nemlig Arata, Lakewood og Revaalver Raack.

Utenfra er ikke nødvendigvis Lauritz et sted man legger merke til, der den ligger nærmest lyskrysset overfor McDonalds med sin anonyme fasade av hvite trevegger, men skinnet kan bedra. Så fort man kommer innenfor dørene blir man møtt med store smil, drikke for enhver smak og en hjemmekoselig, musikalsk atmosfære. I tillegg til sitt enkle og mørke interiør har nemlig Lauritz alle slags instrumenter spredt overalt, som et trommesett og et trekkspill i taket, restene av et piano i et hjørne, samt diverse andre på veggene og over baren. Og bare for å understreke alt dette står det en hi-hat på bardisken som gjestene kan slå på når de vil få bartendernes oppmerksomhet, få litt ekstra rytme eller bare lage litt bråk. Men det beste med Lauritz er likevel de blide ansatte som gjør sitt ytterste for at alle de besøkende skal ha det bra, og de tar gjerne imot ønsker når det gjelder musikken som skal spilles.

På samme måte er det første øyekast lett å tro at RockStream ikke er stort mer enn en gårdsfest, ettersom det første man ser når man svinger inn med bilen faktisk er en gård, men så fort man har parkert og begynner å gå bortover, skjønner man at man har tatt feil. Snart kommer man nemlig til en sti som, pyntet med fargerike vimpler og lys, slynger seg gjennom trærne og over en bekk, til den leder deg ut til et koselig, lite område med noen små boder, et stort telt, en lang gapahuk, en lydbod og en scene. Utsikten er fin, maten er god og underholdningen kommer i form av en lang rekke med talentfulle musikere.

Først på scenen denne kvelden var Arata. Vi kom ikke til stedet før de var i gang, men det var tydelig at de hadde skapt god stemning. Arata består av kun to medlemmer. Det er Øyvind Lunde på bass og vokal, og Nikolai Lysnes på trommer. De trenger så absolutt ikke mer. De to gutta har et herlig samspill seg imellom og fikk lett med seg hardrock-publikummet som allerede hadde fylt opp Lauritz. Det var så fullt at vi og vennene våre havnet helt borte ved døra, under en høyttaler. Ikke lenge etter var konserten over, og det ble stor jubel for de to rockerne i lysende hvite t-skjorter. Da de hadde gått av scenen, kom sjefen for Rockstream, Petter Christian Bakke, opp på scenen for å bruke litt tid på å fortelle mer om kveldens tre band og Rockstream. Så ble det pausemusikk og lang kø i baren.

Lakewood var nok utvilsomt det bandet vi likte best den kvelden. De fire bandmedlemmene, Jahn Ruud og Simen Skjold Berg på vokal og gitar, og de to gutta fra Arata på bass og trommer, virker relativt sjenerte på scenen, men de er veldig flinke og har en musikk som er merkelig behagelig å høre på i forhold til sjangeren. Vi har så absolutt fått øya mer opp for hardrock i det siste, men vi er nok fortsatt litt mer mottagelige for den noe mykere siden av skalaen. Der var ikke egentlig disse, men som sagt, det var likevel noe veldig behagelig ved musikken. Publikum virket utvilsomt enda mer fornøyd som oss, der de hoppet rundt og jublet og applauderte.

Så var det tid for Revaalver Raack. Først hadde vi trodd at det var de som spilte først, for merchen deres lå på høyttaleren vi sto under, og det var flere i mengden med navnet deres på vestene sine, men det viste seg raskt at de var kveldens store trekkplaster. Så snart de kom på tok det helt av i den lille puben, og musikken virket enda litt høyere enn den hadde vært resten av kvelden. De er utvilsomt et fascinerende syn. Og det første vi, eller egentlig venninna vår, la merke til denne kvelden, var hvor lite bandmedlemmene så ut til å passe sammen. Gruppa består av Jack obscene og French Elvis på gitar og vokal, Lasse Vegas på bass, Pheen Phlyt på gitar og General Stix på trommer, og det så ut som om de hadde gått inn for at alle skulle ha hver sin stil, med blant annet ett medlem med stor cowboyhatt, og et annet med masse dreads. Men utenom stilen var de definitivt et samkjørt band som ga den fremmøtte fansen det de ville ha.

Vi endte opp med å gå før kvelden var ferdig, vi er nok ikke helt klare for en hel natt med hardrock i øra ennå. Men det var en spennende opplevelse, og Lauritz er virkelig et perfekt sted for sånne arrangementer. Skal så absolutt ikke se bort ifra at vi oppsøker noe lignende en annen gang. Og, om du er en som liker koselige puber og festivaler med god rockemusikk, er både Lauritz og RockStream vel verdt et besøk. 

-Klikk her for å lese om RockStream festivalen 2018