Smokie @ Sandnes kulturhus, 26.04.2018

Smokie @ Sandnes kulturhus, 24.04.2018 - Photo: Oddvar Johnsen

Vi blir aldri lei Smokie!Foto: Oddvar Johnsen

Når norgesvennene Smokie byr opp til fest i Sandnes Kulturhus, så kan vi ikke gjøre annet enn å stille opp.

Performer Smokie
Venue Sandnes kulturhus
Date/time Torsdag 26.04.2018
19:30

Smokie, anno 2018

  • Mike Craft - Vokal og gitar
  • Mick McConnell - Gitar og vokal
  • Terrey Uttley - Bass og vokal
  • Martin Bullard - Keyboard
  • Steve Pinnell - Trommer

Og fra første tone var stemningen i den fullsatte salen god, og når Smokie gjennom flotte melodier og hyggelig småprat byr på seg selv kan dette bare bli suksess. Når de byr på sanger som «I'll Meet You at Midnight» og «Lay Back in the Arms of Someone» er det nødt til å bli bli god stemning i salen.

Og når Mike Craft oppfordrer til å trekke ut på sidene og danse, og gjerne nakne slik de gjorde sist. Latteren sitter løst når han påpeker at denne gangen er det bare for damene.

At de har vært mye i Norge kommer frem når han han ønsker velkommen på norsk, «Hey Sanniss».

Før de går over på en medley av sanger som «Need you now» og «Mexican girl» før de gikk over på «For a few dollars more» hvor de virkelig fikk stor applaus. Og når de nærmet seg slutten på «Wild Wild Angel» dro Mike Craft frem trommestikker fra baklommen, og dro i gang en trommevirvel. Hvor han etterpå takket det norske publikum for å ha støttet dem i alle år.

Terry Uttley som er eneste gjenværende fra originalbesetningen fortalte litt om starten av bandet, før de ble kjent og spilte på puber, klubber og horehus. Og tok oss tilbake til 1975 når de hadde gjennombruddet sitt med album nummer to «Changing All the Time» og sanger som «If You Think You Know How to Love Me» og «Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me» .

Under sangen, «I Don't Wanna Talk About It», lar vokalisten publikum synge refrenget. Men dette dør ut før sangen er ferdig. Da bryter han ut: «You finish it to early - and this is also what my wife tell me» til stor jubel i salen.

Fra deres plate «Wild Horses» som ble innspilt i Nashville spilte de "And the Night Stood Still".
Når «Have You Ever Seen The Rain» ble spilt, begynte folk å reise seg for å synge med og klappe.
Og fra her og ut konserten sto et fulltallig publikum på sine plasser, og jeg må si at stemningen blir litt bedre og løsere når en får svinge litt med. Og med sanger som «Whiskey In The Jar» og «Oh Carol» var stemningen på topp. Og når de avsluttet med «Needles and Pins» er stemningen til å ta og føle på.

De forsvinner fra scenen mens publikum står forventningsfullt tilbake og klapper. Og etter noen få minutter er de tilbake og fremfører «Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me» før de sier at de må avslutte. Da de annonserer at kveldens siste sang er fra deres siste album, går det et sukk gjennom publikum, ør de selvsagt fremfører «Living Next Door to Alice» ble kveldens verdige punktum.

Det var befriende å høre sangen slik den skal fremføres, uten alle slags «pubversjoner» som florerer rundt på en sen lørdagskveld.

Takk for nå Smokie, og velkommen tilbake….