SLADE @ De Røde Sjøhus, 28.04.2018

SLADE @ De Røde Sjøhus, 28.04.2018 - Photo: Oddvar Johnsen

De gamle er ikke alltid best, men de er ofte gode som gull uansett! Slade leverte absolutt gull på De Røde Sjøhus!Foto: Oddvar Johnsen

Et bra oppmøte på De Røde Sjøhus tok godt imot Slade når de entret scenen etter oppvarmingsbandet Vuyk hadde gjort sitt.

Åpningslåten «Gudby T’Jane» ble avløst av «Take Me Back ‘Ome» og «Lock Up Your Daugthers».
Slade som var, og kanskje fortsatt er, et Glamrockband fra England. Av originalbesetningen er det nå Frontfigur Dave Hill på vokal og gitar, og Don Powell på slagverk. Med seg har de Mal McNutty på vokal og gitar, og John Berry på fiolin, bass og vokal.

De var i 70 tallet Englands mestselgende band, og hadde 17 sanger på «Topp 20» listene. De solgte også flere singler enn noe annet band i England på 70 tallet.

Noe av magien viser seg også på De Røde Sjøhus denne kvelden. Spesielt når sanger som «Coz I Luv you» og «Run Runaway» blir fremført at et engasjert band. Og når «Far Far Away» også kommer så runger allsangen fra dansegulvet. Noen benytte sjansen til å danse i utkanten av dansegulvet og på galleriet.

Noen stor kunstpause når de avslutter gjør de ikke, Don Powel plukker ut gebisset og shower litt, og John Berry benytter anledningen til å ta på seg en singlet med en glitrende «union jack» på fronten, og det norske flagget på ryggen før de er tilbake på scenen.

Det er ikke i tvil om de vet hvordan de skal få publikum med seg. Og når de starter opp med «My Oh My» som personlig er kveldens beste opptreden, hvor de også har publikum med seg på allsangen.
De avslutter med «Cum On, Feel The Noize» og publikum står med forhåpninger om et par sanger til. Men dessverre så er det nok slutt, 15 sanger kunne nok gjerne ha vært utvidet litt.

Men det var uansett en kveld å minnes.