Det store julespelet 2017

Festivalguiden ble veldig godt mottatt når vi spurte om å få lov til å dekket dette arrangementet. Det er nå 8 år på rad at dette er blitt arrangert, og det er tydelig at dette kan de. Veldig bra opplegg med lys og lyd, og en stor overdekket tribune.

Det Store Julespelet 2017 @ Julebygda kapell, Sandnes konserthus, 10.12.2017 - Photo: Oddvar Johnsen

Julemagi i Julebygda kapell utenfor Sandnes.Foto: Oddvar Johnsen

Det skjedde i Julebygda

Vi var heldige da vi valgte forestillingen som gikk på søndag 10 november, i løpet av natten var det kommet snø. Dette gjorde hele kulissene om til et snødekket landskap, og da med en opplyst Julebygden kapell som bakgrunn ble dette en magisk kveld

Event Det Store Julespelet:
Det skjedde i Julebygda
Date 6.-10.12.2017 19:00
Venue Utescene ved Julebygda kapell

Utenfor selve spillet, var det også et stort julemarked, hvor kaffen ble kokt på bålet. Det var lagt ut halmballer som folk kunne sette seg ned på rundt koselige bålpanner. Og lukten av grillede pølser og hamburgere spredte seg blant de 18 bodene som solgte alt fra betongnisser til hjemmelaget mat.

Julespelet er satt opp av «stiftelsen Julespelet», og det er tydelig at her ligger det et stort engasjement og mye frivillig dugnad til for å få dette til.

Det hele er skrevet av Arnt Olav Klippenberg, Øystein Ellingsen og Ingvar Hovland, som er forfattere for 2 gang på dette spelet. Regi er ved Sigrun Eriksen, så alle er lokale, og godt kjente i distriktet.

Jeg kan ikke trekke frem alle skuespillerne, da det var veldig mange dyktige, både barn og voksne. Det er utrolig hva de har fått til med så mange amatører, i tillegg tid de som er litt mere erfarne.

Av hovedrollene kan vi ta med Anh Vu og Ole Alexander Mæland som spiller Maria og Josef, begge disse er jo kjent fra forskjellige musikaler og sangprogram på TV.

Sigrun Eriksen har i tillegg til regi også rollen som Petra Malmheim, mor i familien. Og Svein Tang Wa, som er kjent som tekstforfatter og trubadur spiller Lensmann Stangeland.

Selve handlingen i årets spel er bygget på Juleevangeliet, men med et lokalt tilsnitt. Det hele ble også livet opp av en opptreden med «Flaks sjongleringsgruppe» og flinke turnere, som viste både sjonglering med kuler og flammer, og spretne turnere.

Når selve spelet var avsluttet, ble det invitert til å være med å synge julesanger i Julebygden Kapell.

Vi vil bare avslutte med at de som ikke har fått med seg dette tidligere har gått glipp av en flott juletradisjon, og vi ser frem til mange flotte år med julespelet i Julebygden.

-Janet R Johnsen