Countryfestivalen i Westernbyen 18-19 aug 2017

Da Festivalguiden ankom Westernbyen på Ålgård, var regnbygene som hadde gått tidligere på kvelden over. Og et jevnt sig av publikum kom oppover bakken. De fleste med cowboy inspirert antrekk. Bedre rammer enn den 20 år gamle Westernbyen skal en lete lenge etter, her er det både saloon, gledeshus og kirke i umiddelbar nærhet til scenen.

Westernbyen countryfestival 2017 - Photo: Oddvar Johnsen

God gang på countryfestival i Westernbyen! Foto: Oddvar Johnsen

Det var rigget opp med bord og benker under halvtakene, og et dansegulv som ble benyttet til linedance for både øvede og litt mindre øvede dansere.

Først ut av artistene var Girl V, som er et lokalt band, med unge Vanja Budsberg som sanger. Med seg i bandet har hun blant annet med seg sin far på gitar. Men alle rullerer litt, og er innom rytmeseksjonen. Det var for oss et nytt møte med dette bandet, men de gjorde en veldig god opptreden.

Men fra ungdommelig vokalist i Girl V, så kom både alder og rutine på plass med G.Thomas og Arly Karlsen, som hver for seg har over 30 års artisterfaring, både som deler av band og soloartister. Begge har opptrådd med noen av verdens beste countryartister, og turnert i både inn og utland over mange år.

Deretter kom Jorunn Hodne på scenen, og hun hadde ikke mindre enn releasparty på sitt nye album «On a day like this».Dette albumet er tydelig Nashville inspirert, og noen har kanskje sett musikkvideoen, hvor ikke mindre enn 45 linedansere danser på prekestolen, Jorunn som for mange av oss er mest kjent som programleder i lokal tv, er også en dyktig musiker. Og hadde til kveldens opptreden med seg dyktige musikere, og Ingvill Bjorland på koring. Og mens folk koste seg langs bord eller på dansegulvet, så skulle «Girl V» gjøre sin andre opptreden for kvelden. Før det hele ble avsluttet med «Sie Gubba.»

Festivalguidens utskremte medarbeidere takket fint for seg før de to siste opptredener, og kjørte fornøyde hjem i den lyse august natten.