Fjordsteam 2017

3.-6. august 2017, Stavanger Havn

Totalt 35 båter var påmeldt Fjordsteam 2017, og dessuten var det en del veteranbiler og busser på kaien. Hele helgen var det liv og røre på kaien og om bord på båtene. For ungene var det mulig å bygge små båter, fiske krabbe og stinter fra kaikanten.

Fjordsteam 2017 - Photo: Oddvar Johnsen

Et lite utdrag fra konvoien.Foto: Oddvar Johnsen

Også Redningsselskapet var på plass, og i «Elias» var det mulig å få en prøvetur med for de yngste.

Et av høydepunktene på Fjordsteam 2017 var nok konvoien som gikk fra Stavanger havn fredag ettermiddag. Da fikk vi være med MS Sandnes, som gikk i konvoi med 6 av de andre største skipene.

Det hadde vært litt forskjellig vær og meldinger, men heldigvis kom dagen med god temperatur og solskinn. Selv om det var en del mørke skyer, så kunne en sitte ute og nyte utsikten fra dekket.

MS Sandnes med sin karakteriske grønnfarge vekslet med å ligge fremst i konvoien, og litt lenger bak, slik at de som var om bord fikk god mulighet til å fotografere og filme de andre skipene.

Skipene hilste med skipsfløytene på hverandre og hyttefolk som sto på knausene og viftet med flagg når konvoien gikk forbi. Og da turen ble lagt tilbake mot Stavanger igjen, ble det livemusikk om bord.

«Det Betales» er vel et av be beste tributeband til «The Beatles», og de spilte opp til dans i hovedsalongen.

«MS Sandnes» er sammen med «Rogaland» nok de veteranskipene som er best kjent for Stavangerfolket, da begge to til vanlig ligger til kai i Stavanger.

På kaiene var det «Sildakongens» gratis Sildebord et populært innslag, og i fra bodene ble det solgt mer eller mindre maritime gjenstander og antikviteter, mens det ble sunget shanty sanger.

Båten som var kommet lengst fra var dampbåten «Pauline» som er en liten båt, som er fraktet til Stavanger fra Tyskland på tilhenger for å være med på festivalen.

Lørdagen kom med en del regnbyger men det så ut til at publikum koste seg om bord i båtene, selv om bedre vær nok hadde gitt et høyere publikumsantall.