Blues fra Guy Forsyth

En nesten fullsatt Klubbscene hadde store forventninger til fredagens konsert med Guy Forsyth. Men ble forventningene oppfylt, eller gikk publikum skuffet hjem?

Guy Forsyth @ Buen kulturhus, Mandal, 21.04.2018 - Photo: Svein Frydnes

Det var ingen tvil om at Mandal husket Guy Forsyth og bandet fra sist de besøkte Mandal Bluesklubb.Foto: Svein Frydnes

For to år siden holdt Guy Forsyth Trio en konsert det ennå går gjetord om. En konsert som inneholdt alle elementer for å trollbinde publikum. Det var nok noe av grunnen til at det denne fredagen hadde innfunnet seg over 150 mennesker på Klubbscenen. De ville oppleve noe ekstra. Men om Guy Forsyth og hans medmusikanter denne gang klarte å skape det lille ekstra, var det etter konserten delte meninger om blant publikum.

To ektepar

Guy Forsyth hadde, i likhet med sist gang han opptrådte i Mandal, med seg Jeff Botta på bass og Nina Botta på trommer. I tillegg var Forsyths kone, Jeska, denne gang også med på vokal.
Konserten åpnet med arbeidssangen «Sink Em’ Low (The Holler)» fremført a capella. Kraftfullt og flott. Deretter fikk publikum høre «105» fra albumet «Love Songs: For and Against» fra 2005. Guy Forsyth er en sceneartist av dimensjoner, og hadde straks publikum i sin hule hånd. Han småprater med publikum, forteller små historier. Historier som nok hadde fenget mer om Forsyth ikke hadde pratet like bredt amerikansk. For han har poenger i historiene sine, poenger som kanskje ikke publikum helt tar.

Det lille ekstra som manglet

Første sett dreier etter hvert mer i rolig retning, litt mer countrystil. Til glede for noen, mens andre venter på det rå og rocka. Guy Forsyth er en eminent musiker, som får mye ut av gitaren, av munnspillet sitt, av stemmen sin. Han synger utrolig godt, og er fortreffelig på slide-gitar. Dialogen med publikum sitter, han er trygg på scenen. Kona Jeska får en stor del av rampelyset gjennom sine vokalprestasjoner. Mer anonyme denne gang er ekteparet Botta, selv om lydmann Salve Austrud har fylt godt på med god basslyd.

Jeg lar meg imponere over samspillet i bandet, like mye som av Guy Forsyths solo-prestasjoner. Men jeg savner nerven. Kanskje blir det for mange rolige låter, kanskje er det kveldens bandsammensetning. Jeg føler uansett at det er noe som mangler.
Mot slutten av første sett presenterer Jeska Forsyth «Give It Up or Let Me Go» av Bonnie Raitt. Flott fremført, med skikkelig trøkk. Nesten så en skulle tro Raitt selv var kommet innom Klubbscenen.

Før bandet tar seg en pause, får publikum servert «Red Dress», med Guy Forsyth i sitt ess på munnspill. Veldig bra.

Imponerende vokalprestasjoner

Andre del av konserten åpner med «The Pleaser» fra plata med samme navn. En kjapp boogie-låt, som drar med seg publikum. Det lover godt for siste del av konserten. Det fortsetter med «Oval Room» av Blace Foley, en sang som ble skrevet om Ronald Reagen fra den tiden han regjerte USA.

Guy Forsyth er en multiinstrumentalist. Blant annet spiller han en kazoo-lignende sak på Louis Armstrongs «St.James Infirmary». Og det låter bra! Det gjør også Jeska Forsyths vokal på «Going Home». Det er ingen ting å utsette på vokalprestasjonene, på instrumental-prestasjonene. Men, som nevnt, jeg savner likevel det lille ekstra.

Nydelige «If I was Sick» avslutter konserten. Da har Forsyth & co holdt på i to og en halv time, kun avbrutt av en pause. Stort sett er folk fornøyde med kvelden. Lyden har vært bra, og publikum har fått oppleve en litt annen versjon av Guy Forsyth enn for to år siden. Men at det er en dyktig musiker, og at han har med seg et solid band, er det ingen tvil om.

Publikum deler seg litt på hvordan konserten var. En del ønsket seg mer råskap. Andre, derimot, påpekte det flotte vokalarbeidet:

- Det fremføres flotte vokalprestasjoner fra scenen. Både Forsyth selv, og kona Jeska, er begavete vokalister. I tillegg korer ekteparet Botta veldig bra, sier en av konsertpublikummet på vei ut fra konserten.

Selv var Guy Forsyth godt fornøyd med konserten:

- Jeg har hatt en fin kveld her i Mandal. Flott publikum og et topp konsertsted, sier Forsyth før han gjør seg klar til å møte publikum og signere cd’er.