Rock'n'Roll Will Never Die

Burn The Evidence @ Rock'n'Roll Will Never Die, Kilden, Arendal, 07.10.2017 - Photo: Bjørg Fossli

Burn The Evidence.Foto: Bjørg Fossli

I min tredje artikkel om musikklivet i Arendal vil jeg skrive litt om Arendalsrockens framtid. Denne gangen har jeg også valgt ut noen band og musikere som jeg skriver litt mer om.

Konsert på Kilden

7. oktober var det tid for Rock på Kilden i Arendal, denne gang for og med de litt yngre som liker musikken litt tyngre. Ruben Pettersen har lang erfaring i å arrangere rusfrie musikkarrangement for ungdom. Denne gangen fikk han med seg Tobias Stene og de hyra inn fire band i tillegg til sine egne band, henholdsvis «Indwelled» og «Riff Metro». De fire andre banda hører også til på Sørlandet, «Jejune» fra Vågsbygd, «Sjøgress fra Grimstad, «Fatal Society» fra Kristiansand/Mandal og «Burn the Evidence» fra Farsund. «Indwelled» er historie nå, men de andre lever i beste velgående. Riff Metro har akkurat bytta navn til «Snok». Musikken den kvelden var hardtslående og hårete og stemninga var varm og inkluderende. Det kunne vært mange flere i publikum, men det var noen foreldre og venner i tillegg til de som spilte. Miljøet innad i miljøet er støttende og de tar vare på hverandre og backer hverandre opp. Det var også noen litt eldre musikere som møtte opp for å støtte opp om de som kommer etter dem i løypa. Det var mye humor på scenen og tilløp til kjærlig moshpit foran. Det blir en oppfølger til arrangementet i Kristiansand 17. mars på Samsen kulturhus med noen av de samme banda og et par nye. Dette er Sørlandets rockeframtid.

Indwelled

Bandet ble oppretta 8. april 2014 og er nå oppløst. Det hadde base i Arendal og bestod av Ruben Pettersen på vokal, Henning Norsted på gitar (Eidsvoll), Kjell Einar Hushovd på gitar, Iver Bratland på trommer og Alf Henry Brandser på bass. De spilte extreme metal og lagde musikken sin selv. Ryktene sier at de kommer til å danne et nytt band med en del av de samme medlemmene.

Ruben Pettersen

Ruben er en kjent og markant skikkelse i hjembyen Arendal. Han står på for at han selv og andre ungdommer skal få spille musikken sin. Han er 23 år og tok nettopp artistnavnet Mørk Karma. Han har drevet med musikk siden han var 15 år og arrangerte sin første metalkonsert da han var 16. Flere lokale band spilte der, som nå er oppløste. Noen utenbys band kom også. Han starta et punkband som het «Unknown» sammen med noen fra Frelsesarmeen. De hadde tre øvinger før de døde ut. Han har også spilt i et band kalt «Dead Temptation» sammen med Markus Lillegaard og noen andre. Han mener selv at vokalen hans den gang var ræva, men han lærte. Senere ble det flere band, «Gates of Dawn» og «Seventh Valerie», «Forest of Necromancy» og «Anti- IQ», som var Extreme Metal på det hardeste. To av medlemmene fra det sistnevnte bandet starta seinere opp «Rise Above», et punk/hardcore band. Videre gikk reisa inn i «Suicide Circus», som minte litt om «Asking Alexandria». Etter en liten periode som emo gikk han videre inn i hiphopen, som han siden har jobbet mest med. Neste band ut for Ruben var «Bones to Bury» som tok turen til Oslo, Stavanger, Gjerstad pluss en del flere steder. I det bandet hadde han med seg Jonas Tellefsen, som nå spiller bass i Vorbid. Ruben har stor respekt for det de får til nå.

Ruben fikk nylig et stipend av rytmisk fabrikk på 5000 for videreutvikling av musikken sin. «One love og en haug med ydmykhet og takknemlighet sendes til Ole Johan, Bård og Geir Emanuelsen for trua!» (sitat Ruben) Nå satser han fullt og helt på hiphop karriere. Han starta nettopp et samarbeid med «True» fra Bergen og har tro på det. Han jobber også sammen med artistbyrå for å synge på klubber og arrangementer. Han driver som sagt for tida med arrangementer kalt «Rock`n Roll Will Never Die». Der hjelper han i gang unge og ukjente, men dyktige band, som han har troa på. Framover kommer han til å dukke opp i en litt mer rocka versjon av «Mørk Karma» med liveband. Han har, som han sier «mye kult på gang og masse nye låter på vei». Han gikk nylig ut av «Indwelled». Nå kommer han til å ta en pause fra metal og heller jobbe med å få fram andre lovende band som «Burn The Evidene», «Riff Metro», «Fatal Society», «Flailed» samt «Jejune». De som følger med på TVNorge til høsten etter jul, kan se han i en episode fra Studentrcruiset som han gjorde i November. «One love, peace!» (sitat Ruben)

Alf Henry Brandser

Alf Henry er fra Lødddesøl og har spilt bass i 8-9 år. Han spilte først i et par små band i Arendals området. Deretter ble han med i «Indwelled» der han har spilt de 3 siste åra. Han har også spilt og komponert en del låter med noen fra en folkehøgskole han gikk på i drammen. Han øver så og si hver dag.

Kjell Einar Hushovd

Kjell Einar fra Fevik startet med gitar fordi første bandet han begynte å like var «Guns`n Roses» og han falt virkelig for gitarspillingen til Slash. Ettersom han fikk mer og mer brutal musikksmak, så ble gitar spillingen hans deretter. «Indwelled» er det første og eneste bandet han har spilt i, men det har endra navn og mange medlemmer siden de starta så han er så å si det eneste originale medlemmet igjen. Det er det som er grunnen til at «Indwelled» er historie. De har bestemt seg for og heller starte med noe helt nytt hvor medlemmene er med fra starten av.

Riff Metro/Snok

Bandet har base i Arendal. De sier selv at de spiller Progressive Doom Trash med noen egne låter og noen coverlåter. Bandet består av Tobias Stene på gitar og vræling, Sebastian Hemmingby på bass, Lars Hagane på gitar og Sondre Øynes på trommer. De går på ungdomsskolen og har kommet langt med musikken sett i forhold til alderen. Som mange andre unge musikere her i byen, kommer de fra miljøet på Munkehaugen og det blir spennende å følge dem framover. De har stadig konserter rundt omkring. De skal spille på Samsen 8. desember og på del 2 av Rock`n Roll Will Never Die. Denen gangen med det nye navnet «Snok».

Burn the Evidence

«Burn the Evidence» ble startet i begynnelsen av 2017 av vokalist Ole Magne Hansen og gitarist Sebastian Barøy. De rekrutterte lokal bassist Tomasz Soyke og trommeslager Sverre Sandnes. Siden oppstarten har ikke bandet ligget på latsiden, tvert imot.

De har spilt både på lokal og fylkesmønstringen i UKM, spilt en konsert på taket til en lokal smoothiebar sammen med smoothiebaren sin dansende og pandadrakt-iførte maskot, spilt en konsert på dineren "8th Avenue" i Vanse, spilt på antinazistisk gratiskonsert på Samsen i Kristiansand, og skal i Oktober spille på "Rock N Roll will never die" i Arendal.

Bandet spiller energiske liveshow med selvskrevne låter + den singalong-vennlige signaturcoveren deres "Stopp ikke mobb". I tillegg til dette har også bandet nettopp spilt inn en EP og skal ha releasekonsert 10. desember. (Henta fra faceboksida deres).