Communic @ Sjøboden Påskefestival, 28.03.2018

Tunge riffs under Sjøbodens Påskefestival

I påskeuka arrangerte Sjøboden sin tradisjonelle Påskefestival. Den ble kickstartet av Communic, Mandals egne metal-helter, som vartet opp med et solid «best of»-set.

Communic @ Sjøboden Livescene, 28.03.2018 - Photo: Svein Frydnes

Communic lager påskestemning på Sjøboden i Mandal. Foto: Svein Frydnes

Hjemmekoselig

Communic bød på et bredt utvalg låter fra hele karrieren deres. Både kjente, og mindre kjente låter ble presentert for en tallrik samling metal-heads. Og låtene ble godt mottatt. Sist Communic holdt konsert i hjembyen, var det for å presentere sitt nye album, «Where Echoes Gather», som kom ut i år. Nå hadde de i tillegg tatt med seg låter helt fra den spede begynnelsen i 2005.

- Dette er nesten som å spille hjemme i stua – helt deilig, sa gitarist og vokalist Oddleif Stensland.

En forståelig uttalelse. Sjøboden Live Scene er liten, intim og metal-publikummet er som en stor familie. Publikum kjenner bandet, og de kjenner låtene. Selv de låtene det er lenge siden bandet har fremført live. Blant annet fikk vi et flott gjenhør av låta «Waves of Visual Decay» fra 2006. Nydelig sang.

Kveldens setlist (så langt undertegnede fikk med seg..):

 1. The Pulse of The Earth
 2. Frozen Asleep in the Park
 3. Ocean Bed
 4. Waves of Visual Decay
 5. Where Echoes Gather
 6. Moondance
 7. Through The Labyrinth of Years
 8. Raven’s Cry
 9. Denial
 10. Flood River Blood
 11. Black Flag of Hate

Allsidig påskefestival

Men konserten, og Påskefestivalen, ble sparket i gang med «The Pulse of The Earth» fra deres siste album. Blant de som gledet seg over at Påskefestivalen var i gang, var en av Sjøbodens nye eiere, Geir Walther:

- Det er godt å være i gang. Og det er deilig å starte med litt tung musikk. I dag har det vært ca 90 personer innom konserten, noe vi er godt fornøyd med.

Ypperlige musikere

Onsdagens konsert var av det tunge slaget. For tungt - eller for høyt - for noen, kunne det virke som. Halvveis i konserten var det mange som hadde seg en luftetur, men mot slutten av konserten fyltes det opp igjen. Nærmere to timer med tung rock i et lite lokale krever sitt publikum. Men de som holdt ut, fikk valuta for pengene. Communic spilte bra, de er sikre på låtene, og de får publikum med seg. Instrumentalt er Tor Atle Andersen (trommer), Erik Mortensen (bass) og Oddleif Stensland av ypperste klasse, i tillegg er Stensland en habil vokalist. Lyden var høy, men klar og distinkt. Det låt bra.

Naturlig nok var det flest lokale blant publikum. Men Communic har også mange fans utenfor landets grenser, blant annet i Tyskland, og en av dem hadde tatt turen til Mandal for denne konserten. Communic valgte å dedikere låten «Through The Labyrinth of Years» fra 2008 til den langveisfarne.

Murderballade

Til vanlig er det kun egne låter som blir spilt når Communic holder ball. Men låta «Johnny’s Song» av Helldorado, en favoritt hos vokalist Steinsland, har i det senere funnet veien til repertoaret deres. En i utgangspunktet rolig murder-ballade av Rogalands-bandet. Men Stensland har arrangert låta med et umiskjennelig Communic-sound, og gitt den en helt ny innpakning. Veldig bra!

Communic avsluttet med velkjente «Flood River Blood» og helt til slutt «Black Flag of Hate».