Sámi club night @ Riksscenen, 01.12.2017

Sámi club night @ Riksscenen, 01.12.2017 - Photo: Bjørg Fossli

Biti skapte stor stemning i lokalet med sine remikser av samiske og andre låter.Foto: Bjørg Fossli

Fredag 1. desember var det årets siste Idja, Sámi club night, på Riksscenen. Der skulle egentlig Felgen Orkester spille, men da de måtte avlyse på grunn av sykdom ble det DJ-en Biti og rap-duoen Duolva Duottar som fikk æren i stedet. Heldig nok var vi allerede i Oslo da vi fant arrangementet på Facebook, så det kunne naturligvis ikke falle oss inn å ikke gå. Selv om vi trodde vi var latterlig trege og nærmest løp gjennom byen for å finne lokalet, sto vi i baren to timer før det startet og snakket med bartenderen og det ene mennesket som kom før oss. Alle andre var visstnok på et samisk julebord. En time senere begynte folk å strømme inn, og snart var det fullt av liv.

Da det ble tydelig at det skjedde noe musikalsk, flyttet menneskene seg fra baren til scenen. Biti skapte stor stemning i lokalet med sine remikser av samiske og andre låter, et forrykende show på skjermen som lyste opp lokalet og en energi som smittet over på alle som var der. Med seg på scenen hadde han også en vokalist og gitarist som aldri egentlig ble introdusert, så han forblir navnløs. De to hadde det uansett veldig gøy på scenen, og publikum danset og sang med hele veien.

Duolva Duottar er kjent for sin energiske live-opptreden. Dette beviste de nok en gang da de kom ut på scenen og tok publikum med storm. De sto aldri stille, men føk omkring og rappa på både samisk og norsk, ledsaget av Hege Sofie Nilsen, som koret med en vanvittig stemme, og danseren Ánna Katri Helander som ga showet om mulig enda mer trøkk enn det allerede hadde. Med seg hadde de i tillegg et flott ensemble bestående av Klemet Anders Buljo på gitar, Henrik Hilmersen på bass og Espen Høgmo på trommer. Sistnevntes navn ble ropt en del fra første rad, og vi jubla selvfølgelig med.

Stemningen blant publikum var helt vill, det var ikke sjelden vi ble dyttet til side av blodfans som ville vise bandet og hverandre akkurat hvor gøy de hadde det. Ifølge mengden var lydvolumet perfekt, til tross for at det nok ble litt høyt for oss. Selv sto vi for det meste å prøvde å få med oss alt som skjedde, både på og foran scenen. Det var ikke bare bare!

Vi hadde det som vanlig som plommen i egget hele kvelden. Sceneshowet, musikken og energien som sydet rundt oss gjorde det til en flott konsertopplevelse. Lokalet ble aldri fullt, men det gjorde ingenting. De som var der koste seg fra start til slutt, både av og på scenen.

Etter konserten ble folk igjen og koste seg med hverandres selskap til høy bakgrunnsmusikk. Vi ble selv til klokka var nærmere halv 2, men da fant vi ut at det var på tide å få oss litt søvn. Den fredagen viste seg å bli ganske mye festligere enn vi først hadde sett for oss, og vi gikk fornøyde hjemover.