Blytung folkrock med Blodsmak

En lørdag kveld i slutten av november hadde Sjøboden Live Scene besøk av bandet Blodsmak. Det ble en svett kveld med allsangvennlig heavyrock, sunget på rockespråket nynorsk!

Blodsmak @ Sjøboden Live Scene, Mandal, 25.11.2017 - Photo: Svein Frydnes

Nok en klam og ekstremt grom kveld på Sjøboden. Blodsmak til folket!.Foto: Svein Frydnes

Blodsmak spiller blytung folkerock, med et mål for øyet – å underholde. Og det klarer de til gangs. Vokalist Tom Ostad har en suveren publikumskontakt. Bak seg har han et energisk band, og sammen lager de et forrykende show. Gulvet i 2.etasje på Sjøboden må være forsterket, ellers hadde det falt ned, for hele huset ristet når Ostad fikk publikum til å hoppe opp og ned.

Keith Richards og kakkerlakker

Blodsmak har gitt ut to album; «Av jord er me komne» (2014) og «Gjennom marg og bein» fra 2016. Tekstene er ikke av det lystige slaget, de handler mye om død og fordervelse, men det er likevel mye latter på en Blodsmak-konsert. Mest på grunn av vokalist Ostads humoristiske kommentarer mellom sangene, og deres uhøytidelige forhold til kropp og sjel. Sangene de spilte var naturlig nok hentet fra deres to album, men i tillegg serverte de også to nye låter. Den ene, «Kakkerlakk» var en postapokalypso-låt, som handlet om hva som ville være igjen når stormaktene hadde gjort opp seg imellom:

- Når det har smelt, er det to ting som er igjen – Keith Richards og kakkerlakker, introduserte Tom Ostad den nye sangen med.

Låten «Høyrde me skål» tilegnet Tom Ostad sin onkel Tor Arne, som var Ostads store helt i ungdommen, men som døde alt for tidlig.

Under konserten lørdag var det litt tekniske problemer, men det ble effektivt løst ved hjelp av kveldens lydmann i særklasse, Lars Erik Humborstad. En scene som Sjøboden Live Scene byr også på utfordringer i forhold til at publikum nærmest står på scenen. En situasjon som bandet taklet glimrende, både når det ble sølt væske og når ting knustes. En er da på rockekonsert...

Mye handler naturligvis om Tom Ostad, som er en utrolig karismatisk vokalist. Men resten av bandet står ikke mye tilbake, de heller. Hverken på det karismatiske eller når det gjelder musikalsk dyktighet. Magnus Tveiten er en energisk og dyktig gitarist. Det samme kan sies om Åsgeir Størdal. Bak holder Steinar Evant (bass) og Vidar Berg (trommer) et stødig komp. Sammen utgjør bandet en hardtslående publikumsfavoritt. At ikke Sjøboden Live Scene var fylt til randen, er veldig synd. For det var ikke én publikummer som gikk uberørt hjem etter konserten.

Ha alltid noe å kjempe for

Publikum hadde en god kveld, og det samme hadde så visst bandet. Som nevnt spilte de to nye låter denne kvelden, og det er mange som venter på et tredje album fra hallingcore-bandet. Til undertegnede sier gitarist Magnus Tveiten dette etter konserten:

- Vi har noen nye låter på gang, og etter hvert skal det komme et nytt album. Men noen dato for innspilling er ikke bestemt ennå, sa Tveiten, som trives utrolig godt i Mandal og på Sjøboden Live Scene:

- Det er en fantastisk scene. Jeg har totalt forelsket meg i Mandal, og vil gjerne tilbake og spille på sommeren. Kanskje på en utescene?

Oppfordringen gis herved videre til byens konsert-arrangører: Få bandet på en utescene til sommeren!

Avslutningsvis fikk publikum litt moral med på turen hjem, i form av låten «Når eg døyr», som ble introdusert på denne måten:

- Uansett hvem eller hva du kjemper mot, husk alltid å ha noe å kjempe for.