Battle Beast + Communic @ Buen kulturhus, 15.09.2017

From Mandal and Helsinki with Metal

En fredag i midten av september møttes Communic fra Mandal og Battle Beast fra Finland i Buen Kulturhus. Det ble en kveld med masse lys, masse varme og skikkelig trøkk!

Communic @ Buen kulturhus, 15.09.2017 - Photo: Svein Frydnes

Plateaktuelle Communic fra Mandal dro i gang festen!Foto: Svein Frydnes

Nytt album fra Communic

Først ut var Communic med sin progressive metal. Og nettopp Communic er spesielt interessante for tiden. Det er like før utgivelse av deres femte album, Where Echoes Gather, seks år etter deres siste utgivelse. Releasedato for det nye albumet er satt til 27.oktober, men fredag ble det sluppet en sang fra albumet på digitale medier.

Oddleif Stensland kan fortelle at det nye albumet baserer seg på gammelt materiale, fra tiden før Communic, men modernisert og tilpasset dagens standard. Og ikke minst med nye tekster. Tekster om hvordan mennesket behandler Moder Jord. Tekster som stiller mange spørsmål, ikke minst om det religiøse. Tekster som gir få svar, men etterlater lytteren til selv å fundere og vurdere.

Kveldens konsert gav ingen smakebiter fra det nye albumet, selv om én av låtene – «Where Echoes Gather, Part 1 – Beneath The Giant» - samme dag ble utgitt på digitale medier. 12. november blir det imidlertid releaseparty, under Mandal Rockfest, og da kommer Communic til å spille hele den nye skiva.

- I kveld blir det gammelt, kjent materiale. Men vi kommer også til å spille en coverlåt vi ikke har spilt før. Så noe nytt blir det, avslutter Oddleif Stensland, før han må gjøre seg klar for kveldens opptreden.

Country-låt

Selv om det er Battle Beast som er hovedband, er det ikke noe tvil om at Communic trekker en stor del av publikummet. De har en stor fanskare. Og Communic gjør en god konsert. Masse spilleglede, masse trøkk og et låtvalg som strekker seg over alle fire av bandets utgivelser. Vi får blant annet «Ravens Cry», «Ocean Bed» og «Flood River Blood». «At Dewy Prime» fra Waves of Visual Decay (2006) fremføres alldeles nydelig. Utrolig bra vokal der. Også «Watching it All Disappear» må fremheves. Vanvittig god energi.

Og så var det cover-låten da. En låt Oddleif Stensland var veldig spent på hvordan ville bli mottatt. Låta er nemlig en country-inspirert låt av den norske gruppa Helldorado. Men smidd i Communics esse, har den fått et umiskjennelig Communic-preg. Og låta blir godt mottatt.

Communic avslutter med «Flood River Blood» fra The Bottom Deep (2011). Og publikum er storfornøyd.

Battle Beast @ Buen kulturhus, 15.09.2017 - Photo: Svein Frydnes

Battle Beast fra Finland. Fremst regjerer energiske Noora Louhimo scenen. En utrolig rå vokalist, som får med seg publikum. Med seg på scenen har hun en gjeng spillesugne musikere som vet å ta i bruk scenen.Foto: Svein Frydnes

From Finland with Metal

Finske Battle Beast var kveldens hovedband. Og det er et band som oser av energi, spilleglede og masse liv på scenen. Fremst regjerer energiske Noora Louhimo scenen. En utrolig rå vokalist, som får med seg publikum. Med seg på scenen har hun en gjeng spillesugne musikere som vet å ta i bruk scenen.

Konserten var konsentrert rundt albumet Bringer of Pain, som kom ut tidlig i vår. Et album som i undertegnedes ører heller ganske mye mot pop-begrepet. Men live blir låtene helt annerledes. Da snerres de fram, skrikes fram av en sulten tiger av en vokalist. Bandet skaper engasjement blant publikum, og det er tydelig at hele gjengen trives på scenen.

Battle Beast startet opp i 2008. og har gitt ut fire album. Nå er de på en større turné for å promotere albumet deres. I Mandal ble de tatt godt i mot, og kvitterte med en kjempekonsert. Nevnte Louhimo har en veldig bra stemmeprakt. Kombinert med en rå sceneopptreden bringer det fram masse energi blant publikum. Også de øvrige musikerne vet å tekkes publikum. Dette er posør-rock av beste merke. Fra albumet Battle Beast (2013) fikk vi høre to låter, blant annet en av deres mest kjente; «Black Ninja». Men det er ikke bare energisk metal-rock de fremfører. «Far From Heaven» er en nydelig ballade. Vakkert fremført.

Publikum var fornøyd med fredagens konsert med Communic og Battle Beast. Det samme var arrangøren, Black Diamond Music. Og ikke minst begge bandene. En flott kveld i hardrockens tegn.

Klikk her for flere bilder fra konsertene

Battle Beast | Communic