Påskefestival i Kulturhangaren, 21-23. april 2011

Southside Johnny fikk besøk på scenen av Jean Beauvoir fra Crown of Thorns.

Så var det tid for den aller første Påskefestivalen i Kulturhangaren på Lista. Vi fra Festivalplassen og Festivalguiden har sett frem til dette en god stund. Programmet som arrangørene presenterte her var litt for enhver smak. Vi ble servert alt fra Country og Rock, til religiøse toner.

Her var det velkjente internasjonale og norske artister, samt lokale band som underholdt publikumet som ikke valgte å dra til fjells denne påsken.

Torsdag:

Moron Police

Lokale Moron Police fikk æren av å sparke i gang festivalen foran et fåtallig publikum, men det lot ikke til å affisere guttene nevneverdig.

De kiltkledde rockerne kjørte et energisk og sprudlende sett. Blant annet fikk diverse boyband sine låter et mye mer bombastisk uttrykk enn man kunne være vant til fra før. Vi fikk også presentert nytt materiale fra bandet, det låt tøft.

Vi gleder oss til å se dette bandet igjen.

 

Countrymen

Countrymen, featuring Steven Kvinlaug & Roy Jansen, var neste ut denne kvelden. De fremførte country i sin velkjent stil og satte dansefoten i sving hos mange av de fremmøtte.

Det var en livlig stemning foran scenen under hele settet.

 

Southside Johnny & The Asbury Jukes

Hoved artisten første kvelden var legendariske Southside Johnny & The Asbury Jukes fra USA. Mange kjente artister, som Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi, har ved flere anledninger spilt sammen med Southside Johnny på konserter tidligere.

Denne kvelden fikk han selskap av Jean Beauvoir fra bandet Crown Of Thorns på ei låt, og det virket som det var et hyggelig gjensyn for begge artistene.

Det svingte stort av bandet som også hadde egen blåserrekke. Bluesrock med ekte innlevelse kan man trygt si at det var. Publikum storkoste seg i dette celebre selskapet, og det samme kunne man tydelig se at de på scenen også gjorde.

.

 

Fredag:

Sigvart Dagslands Bryllups og Begravelsesorkester

Denne kvelden fikk vi høre lokale artister spille blues før Sigvart Dagsland med band entret scenen. Dagsland spilte både kjente og mer ukjente låter som ofte blir spilt brylluper og begravelser.

Bandet besto av dyktige unge musikere som alle var med å sang på låtene og bidro til en lun og varm stemning i hangaren Langfredag..

TNT

 

Skikkelig fyr i lunta ble det derimot da TNT satte igang sitt maskineri med tittellåta fra sitt siste album «Engine». Publikum var med på notene med en gang. Dette var første konserten de hadde etter gitarist Ronni Le Tekrø brakk armen for et par måneder siden. Men soloene han lirte av seg bar aldeles ikke preg av det.

Vi fikk høre både nye og gamle slagere fra et særdeles vitalt TNT, vi og resten av publikum koste oss gjennom «Harley Davidson», «Seven Seas», «Everyones A Star» og selvfølgelig allsangsfavoritten «10.000 Lovers (In One)».

Lørdag:

Coctail Slippers

Det var jenterockerne i bandet Cocktail Slippers som var først ut på festivalens tredje og siste dag.

Dette bandet har et samarbeid med blant andre Little Steven, som er kjent fra Bruce Springsteens E-Street Band.

Jentene leverte et tight og presist rockeshow. Image og scenefremtoning gikk som hånd i hanske med musikken.

Undertegnende koste seg i selskap med denne gjengen, som virkelig fikk fart i rockefoten.

 

Crown of Thorns

Amerikanerne i Crown Of Thorns, med Legendariske Jean Beauvoir i spissen, presenterte et show som var proft til fingerspissene. Den ene perla etter den andre fløt over oss heldige som var tilstede på denne begivenheten. De kjørte låter fra hele karrieren, og var også innom Voodoo X med et par låter fra denne bautaen av ei plata.

Det var litt tekniske problemer med en forsterker litt ute i konserten, men det løste seg og bandet spilte ufortrødent videre.

Jean Beauvoir har arbeidet sammen med og skrevet låter for en imponerende rekke artister ved siden av sine egne prosjekter, sånn som Kiss, Tina Turner og mange fler.

Denne konserten på Påskefestivalen var en av bare 3 konserter de skulle holde i Europa denne gangen, så publikum som ikke var her gikk definitivt glipp av en stor begivenhet.

 

Chris Norman

Tidligere Smokie vokalist, Chris Norman, fikk æren av å avslutte hele Festivalen på lørdagskvelden, og han vartet opp med en hit rekke de aller fleste har et godt forhold til. Vi fikk blant annet høre «I’ll Meet You At Midnight», «Lay Back In The Arms Of Someone» og selvfølgelig «Living Next Door To Alice».
Bandet han hadde med seg var særdeles profesjonelle.

En av gitaristene dukket ikke opp, så Chris måtte selv ta over gitaren på flere av låtene, men rutinert som han er, så var det aldri noen fare.

Publikum koste seg, danset og sang med under hele konserten, og det så igjen ut til å smitte over på Chris og bandet, som smilte og lo i mellom låtene.

Oppsummering:

Vi i Festivalplassen og Festivalguiden har hatt en aldeles utmerket festival. Kost oss med mye bra musikk og fått mange nye bekjentskaper.

Flere av artistene stilte også opp på bilder for, og med oss.

Vi vil gjerne få takke artistene og publikum som stilte opp, alle de som jobbet under festivalen, og sist, men ikke minst, arrangørene Terje Ousland fra Diskotek Uptown og Tom Erik Tørresvold fra Farsund Fjordhotell, for godt samarbeid og for et veldig bra arrangement denne påsken.

Og vi må bare konstatere at de som ikke fikk med seg denne festivalen gikk glipp av mye!

P.S. Flere bilder finner du her!