MODS - 5 år e gått @ Stavanger Stadion, 17.06.2017

MODS - 5 år e gått @ Stavanger stadion, 17.06.2017 - Photo: Oddvar Johnsen

Pur lykke, stolthet og gjensidig takknemlighet mellom Mods og det helt fantastiske publikum!.Foto: Oddvar Johnsen

En kveld i Stavanger hvor MODS fyller Viking stadion med 24.000, og ble utsolgt i løpet av kort tid blir stille forbigått i hovedstadsavisene. Og selv om Aftenbladet gir terningkast 4, så er kvelden magisk. For oss som er vokst opp med Mods, og senere Morten Abel og resten av Stavangermusikken er dette helt topp.

Men før MODS kom på scenen var det også mye andre bra lokale artister som fikk slippe til. Det hele startet med Thorsens Bageri & Cafe, tett fulgt av Mr.Blues, Reidar Larsen. Mia Gundersen, som nå er rikskjendis, som også var vokalist i Asfalt 83-84, et av de andre Stavangerbandene som var populære for en del år siden.

Event MODS - 5 år e gått
Venue Stavanger Stadion
Date/time 17.06.2017
1700-2300
Publikum ca. 24000

Dagens medlemmer i Mods

  • Morten Abel - Vokal
  • Helge Hummervoll - Keyboard
  • Kurt Olsen - Gitar
  • Torkild Viig - Bass
  • Runar Bjaaland - Gitar
  • Stein Omundsen - Slagverk
  • Leif Nilsen - Gitar
  • Tor Øyvind Syvertsen - Gitar

Og selvsagt når det er konsert på Stavanger Stadion, kommer vi ikke utenom Hans Petter Hansen. Gretelill Tangen fikk også sine minutter i rampelyset, før Lothepus kom på scenen.

Hele showet ble fint bundet sammen av Kvindesland og Skjæveland som nok er best kjent fra NRK Lokalen. De stilte opp i alt fra rosa tettsittende kondomdrakt, til fullt rockekostyme.

Etter det fikk vi et, for oss, nytt bekjentskap, nemlig Mathilde Hummervoll, som har arvet musikaliteten til sin far Helge Hummervoll.

Deretter var det tid for Reidar Brendeland fra Vestlandsfanden, etterfulgt av Bjørn Eidsvåg.

Så kom Stavanger nye ynglinger på scenen, Stavangerkameratene, som allerede er godt kjent både i Stavanger og utover i landet. Alle fire er jo kjent fra diverse artistkonkurranser på TV, og har nå gitt ut sitt første album.

The Getaway People er et annet Stavangerband som ble etablert i 1997, men de ble vel mere kjent i USA enn i Stavanger.

Hilde Selvikvåg er et annet friskt pust i den lokale musikkverden, og fikk avslutte rekken av gjesteartister før selveste MODS entret scenen.

Fire trommiser i sølvglinsende romdrakter kom på scenen, og varmet opp publikum før selveste MODS entret den enorme sølvglinsende scenen.

«Gje meg litt merr» er åpningsnummeret, og publikum er med fra første strofe. «Bli med oss», «Fint at du kom», «Et år e gått» , «Reisen» og Amerika» kommer på løpende bånd.

Så kommer «Froddien» på scenen, selveste Frode Rønlie, frontperson og vokalist i Stavangerenseblet.

Sist vi så «Froddien « var på Rått&Råde festivalen for noen år siden, og da var det en nyoperert og noe redusert artist vi så.

Men nå var han virkelig tilbake i godt slag, spratt over scenen, lå langflat og leita etter fingeren, kvitrer på «Ikke greit å vere foggel i dag» før han lovet oss å «Trega oss igjen». Når Morten og resten av MODS kom på scenen igjen, så virket det som om de fått enda mere energi.

Der Aftenbladet slakter «Belinda» er publikum helt med, og det er allsang gjennom hele melodien.
«Eg vil hjem» og «Revansj» er også gode minner, og da MODS går av scenen, går det et forventningsfullt brus gjennom folkemassen. Og når de kommer på igjen og fremfører «Meg må du hilsa på» før «Tore Tang» kommer er folket i ekstase. Her blir det en seksjon hvor det kun er trommer og allsang, mens Morten Abel smiler lurt fra scenekanten, før han selv stemmer i.

Også kveldens siste melodi er en vinner «Me to går alltid aleina» frembringer også mye gode minner, og allsangen når nye høyder.

Så kommer bandet frem på scenen, sørger for å få tatt bilder av seg foran folkehavet, som skate begynner å begi seg ut fra stadion.

Så gjenstår bare spørsmålet: Er MODS klar om 5 år? Jeg tror publikum er klar….