En sjarmerende aften med Eva Weel Skram @ Kilden Teater- og Konserthus, 10.02.2017

Eva Weel Skram @ Kilden, 10.02.2017 - Photo: Jan Harald Helmersen

Godt oppmøte i Kilden når Eva Weel Skram endelig var tilbake i Kristiansand. Foto: Jan Harald Helmersen

Så var det duket for en helaften, eller hvertfall halvannen time, i Kilden med Eva Weel Skram. Eva har vært i Kristiansand før med band, denne gangen hadde hun med seg ektemannen sin Thomas Stenersen på gitar. De er ett vakkert par der de står på scenen og den gode kjemien og varmen dem i mellom når helt ut til hjerterota hos publikum.

Kilden teater- og konserthus er veldig organiserte og ryddige. Publikum blir tatt hånd om og vist vei før konserten og det opplyses over høyttaler når dørene åpnes og konserten startet på tiden. Det var ett nokså voksent og særdeles veloppdragent publikum. Det var ingen snakk under eller mellom låtene og Eva Weel Skram er flink til å underholdende, hun framfører låtene med klokkeklar stemme og hun sjarmerer publikumet sitt etter beste evne. Mye av sjarmen tror jeg ligger i at hun er så ærlig, hun sier hun er nervøs, men likevel er hun så entusiastisk og framfører låt etter låt uten at man kan merke noe til nevnte nervøsitet.

Eva prater mye mellom låtene, men ikke for mye. Hun presenterer materialet på en personlig og engasjert måte. Det er nesten så man føler man kjenner henne litt når man går derfra. Det var godt over 500 frammøte og enkelte var tydelig blodfans.

Vi fikk høre egenkomponerte låter, låter fra da hun var med i «Hver gang vi møtes» på TV2, låter på dialekt og låter fra andre kjente artister.

Eva sjarmerer stort når hun synger og spiller piano, gitar eller mini-tamburin. Ektemann og gitarist er tilstede, men det er Eva som tar oppmerksomheten med sitt blide og vinnende vesen. Kveldens konsert ble åpnet med låta «Calling you». Duoen fulgte på med låter som «mr. Tokyo», «E-ore» av Ravi, «Selmas sang», «Too late», Jørn Hoels «Lost in the tango», Unni Wilhelmsens «Anything `bout June», «Superhero» og hennes nye «La meg vær» som framføres på dialekt.

Hun ble klappet ut hele to ganger etter endt konsert og fortsatte med tre ekstranummer, A-HA’s «Hunting high and low», «Joanna» og helt til sist Henning Kvitnes sin «Evig eies – kun et dårlig rykte». Eva Weel Skram og Thomas Stenersen forlot salen til stående applaus og god steming. En festlig og vakker aften en kald og snøblåst februarkveld i Kristiansand. Det er nok mange som håper hun holder løftet om å komme tilbake og spille i byen igjen.