Vamp @ Møllebukta, 26.05.2017

Vamp @ Møllebukta, 26.05.2017 - Photo: Oddvar Johnsen

Sånn skal det være! Omlag 1000 mennesker benket seg for en alle tiders Vamp konsert i Møllebukta.Foto: Oddvar Johnsen

Sonja Hargaut, som driver Iskiosken Is Paradis i Møllebukta kunne ikke vært heldigere med været når hun for første gang arrangerte konsert i Møllebukta.

I strålende vær var det et jevnt tilsig av publikum, og på kaikanten, benker og plenen foran scenen satt folk og koste seg før konserten startet. Området som er militært område var gjerdet inn, og vaktholdet ble besørget av Hafrsfjordvikingene som var kledd i full vikingutrustning.

Når Vamp kom på scenen trakk en del folk seg nærmere scenen, men allikevel var det god plass på plenen, og folk foretrakk å bli sittende og nyte musikken.

Vamp som har startet en lang turne, i alt skal det spilles rundt 40 konserter, i all vesentlighet utekonserter, fra slutten av mai til månedsskiftet august/september.

De virket til å være i godt slag, og Toft lurte fælt på hvordan publikum klarte å uttale Hafrsfjord, som er fjorden hvor konserten fant sted, kun et lite steinkast fra hvor monumentet «Sverd i Fjell» står. Vi fikk en fin blanding av nyere og eldre utgivelser, og også en helt ny melodi «Onkel Holger» som vil komme på deres nye utgivelse «La la la».

Vamp’s sammensetning av nye og eldre musikere fungere veldig bra, og de har også flere strenger å spille på, både på instrumenter og vokal.

Og mens Vamp spilte kjente og kjære kjente melodier, begynte havdisen å trekke innover fjorden, så holdt solen stand over publikum og artister. Og som Øyvind Staveland så korrekt sa det: «Vi kunne vel vært mere uheldig med været».

Så kom avslutningsnummeret «Månemannen» som virkelig fikk publikum til å synge med. Etter stående applaus, kom de på scenen igjen og fremførte 2 ekstranummer før de takket for seg.

Og ikke før hadde vamp gått av scenen, så startet Sandnes bandet, Poetsday å spille på en mindre scene i andre enden av området. Dette er et band som har gitt ut 2 plater, og som jeg håper at vi får høre mer til i tiden som kommer.

Vi som var tilstede på konserten håper at dette er noe som kan gjentas til neste år, og at det kan bli en årlig tradisjon.