Morten Abel @Stavanger konserthus, 03.12.2016

Morten Abel @ Stavanger konserthus, 03.12.2016 - Photo: Oddvar Johnsen

Det skal mye til for at det ikke klaffer med Morten Abel på hjemmebane.   Foto: Oddvar Johnsen

Morten Abel kommer inn til full jubel fra Zetlitz-salen. De to første låtene blir fremført i nesten konstant mørke, til fortvilelse for fotografene som kun har de tre første sangene til rådighet for fotografering. Gjennom hele konserten holdt han oss som publikum engasjert og han viste ofte hans takknemlighet til fansen sin. Det blir spilt mange gode, kjente låter fra samleplaten «Morten Abel» som ble utgitt i 2004, og «I fullt alvor» fra 2015.

Morten Abel blir godt tatt i mot fra første strofe. Blant annet melodien «You are beautiful» og «You Are The One Lalala», og får publikum til å synge med. Gjennom konserten spilles gode, kjente sanger som «Died In Germany», «Annabelle» og «Alle Disse Dagane». Videre spilles «Frøken Vilikke» og «Music Is Communicating».

Bandet som gjør en kjempejobb, får kommet frem i lyset, blir introdusert og får all oppmerksomhet mens «Hard To Stay Awake» blir fremført. Sangen dabber ut i jubel og nå med Abel i front henger de seg på «The Mannequin Challenge».

Publikum synger for full hals til «The Birmingham Ho», som er konsertens siste melodi, før trampeklapp igjen lokker Abel og bandet ut på scenen igjen. Nok en gang gir Abel scenen til bandet før han kommer lengre og lengre frem på scenen mens det synges til «Be My Lover».

Takker igjen publikum for oppmøte og fortsetter med «I´ll Come Back And Love You Forever», hvor man ser han mener det han synger. Nok en gang avslutter han konserten, før han går ut på catwalken og lover oss en julepresang. Og hvilken presang vi får - nemlig en helt ny singel som først slippes 9. Desember. Mens denne spilles, fylles konsertlokalet med ballonger.

Og de som ikke fikk med seg konserten i Bergen, eller i Stavanger, kan virkelig glede seg til å få høre den nye singelen. For oss som allerede har hørt denne, gleder oss bare til den slippes.

Og for å sitere en av publikum som sto sammen med oss på første rekke: «Denne trenger dere ikke å anmelde, det er bare å gi en sekser på terningen!»