Music Night 2017, De Røde Sjøhus 22.04.2017

Glenn Braadland Band med gjester

Glenn Braadland Band + Åge Sten Nilsen @ Music Night 2017, De Røde Sjøhus, Stavanger, 22.04.2017 - Photo: Oddvar Johnsen

Fantastisk festaften på De Røde Sjøhusene når Glenn Braadland band med gjester gjentok suksessen med Music Night. Her med Åge Sten Nilsen som hovedgjest.Foto: Oddvar Johnsen

MusicNight var et nytt konsept som Glenn Braadland Band startet i 2016, hvor de inviterer kjente og ukjente musikere til å være gjesteartister på en konsert. Bandet har allerede logget en mengde opptredener i Stavanger og Sandes, og har også spilt i Bergen.

Når Festivalguiden i fjor anmeldte konserten etterlyste vi mere publikum, men allerede i år, var dette tatt seg godt opp, og det var bra med folk og god stemning fra første artist entret scenen. I fjor var Hanne Sivertsen en av gjesteartistene som både koret, og fikk noen soloer. I år var hun frontfigur og vokalist på det nye bandet Samana Rising, som var oppvarmingsbandet før Glenn Braadland Band gikk på scenen.

Samana Rising er et frisket band, og med dyktige musikere og vokalist tror vi at dette er et band vi vil høre mere fra.

Men, så over til kveldens hoved artister, som er et bluesrock band som ble stiftet i 2014, og består av følgende besetning: Frontfigur, vokalist og gitarist Glenn Braadland, Bass og vokal: Andreas Byrkja, trommer: Kristian Moen, piano og vokal Michele Peter Sværen.

MusicNight er bandes alter ego, og her er det ingen låst sjanger, og selv om bandet spiller noe bluesrock så er det også tilpasset gjestene og hva bandet føler for.

Kveldens gjester er et stort talent på gitar Martin Løland som på tross av sin unge alder allerede har vist seg frem på diverse jamsessions i Stavanger og Sandnes.

Videre fikk vi se og ikke minst høre Elisabeth Økland Hjelle, som også var med i fjor. En vokalist som er kommet mer og mere frem i Stavangers musikkmiljø.

Carina Osnes Olsen er et godt kjent ansikt i Stavangers musikkmiljø, og for en stemme på denne damen.

Rolf Kloster var også med som gjesteartist på gitar, han må være en av Stavangers beste gitarister.
Det må være en fornøyelse å ha ham med på laget.

Og sist men ikke minst Åge Sten Nilsen, som nok er kjent for de fleste, og må være en av Norges beste vokalister. Han har hatt stor suksess med bandet Wig Wam og MGP, en enorm suksess med Queen show de siste 10 år og var også aktuell med Ammunition som kom på andreplass i årets norske MGP finale med låten «Wrecking Crew»

Blant kveldens sanger og melodier er det vanskelig å trekke frem noen favoritter, men Glenn Braadland’s hyllest til Prince med sangen «Purple Rain» må være den som kom høyest på listen vår.

Men sanger som «Hold the line», «Addictes to love» og «Rosanna» hvor Glenn var vokalist holder et høyt nivå, og «Issues» med Carina Osnes Olsen er også veldig bra. Elisabeth’s gjesteopptreden på «Kyrie», og «I put a spell on you» viser at også denne damen har et stort potensiale.

Og for de som ikke fikk med seg MusicNight i 2017 får en ny sjanse i 2018, for neste års MusicNight er allerede under planlegging. Ikke la denne sjansen gå fra dere til en helaften med flinke og engasjerte musikkere.

Men før den tid skal Glenn Braadland Band bl.a. spille på Dalane Bluesfestival i juni, hvor de er booket inn på både på fredagen og lørdagen.