Karmøygeddon - Én uke før

Karmøygeddon 2017 - Offical banner/artwork

En uke til det braker løs på Karmøy

Satyricon @ Graspop Metal Meeting 2016 - Photo: Svein Frydnes

Om en uke braker det løs med Karmøygeddon Metal Festival igjen. Lineup’en er omfattende og inneholder mange fete navn. Navn som Satyricon, Ross The Boss, Dark Tranquillity, Green Carnation og Septic Flesh klinger godt hos et festivalhungrig metal-publikum.

Jeg tok en prat med festivalsjefen, Johnny Angelund, for å høre om alt er under kontroll uka før Fear Theories banker det hele i gang:

- Det meste er under kontroll, men det er jo alltids noen smådetaljer som skal på plass. Sånn vil det alltid være, det er en del av det å arrangere festival.

I fjor var det litt krøll med busser som skulle transportere folk hjem på natta, problemer som dere ordnet på en utmerket måte, men som vel skapte litt frustrasjon for dere. Er det på plass i år?

- I år har vi egen buss som kjører til og fra, så i år skal vi ha kontroll, sier en rolig Johnny Angelund.
Videre kan han fortelle at billettsalget er omtrent som i fjor, et nivå de har satset på å holde.

- 3-dagerspassene gikk ut veldig fort. Nå er det stort sett dagsbilletter igjen, og det er slik vi ønsker å ha det.

Ross the Boss den store favoritten

Ross The Boss - (press photo)

Som nevnt er det en omfattende line-up, bestående av en fin blanding lokale, nasjonale og internasjonale band. Hva er favoritten(e) til festivalsjefen, lurer jeg på.

- Personlig favoritt er uten tvil Ross the Boss. Han har stått høyt i kurs helt siden tiden med Manowar, og jeg gleder meg til å høre de klassiske låtene. En annen favoritt er Saxon, et band jeg har prøvd å få til festivalen i flere år. Endelig klaffet det, og jeg har store forventninger til den konserten.

På plakaten er det Saxon og Satyricon som står som headlinere, men likevel er det sveitsiske Eluveitie og nevnte Ross the Boss som avslutter henholdsvis fredag og lørdag. Hva kommer det av at det ikke er headlinerne som avslutter?

Eluveitie @ Rockharz 2015 - Photo: Svein Frydnes

- Det er nok en oppfatning av at jo senere det er på kvelden/natta, jo mindre mottakelige er publikum for god musikk. Av forskjellige årsaker… Derfor er det en del av de større bandene som ønsker å spille tidligere på kvelden, noe vi prøver å innfri. De som avslutter på den store scenen, er uansett band som skaper skikkelig liv. Og for de virkelige natteravnene, så kjøres det avslutning på den lille scenen etter at det er ferdig på hovedscenen både fredag og lørdag, med henholdsvis Kolted og Maidenheads.

 

De som glapp..

Festivalsjef, Johnny Angelund, er fornøyd og optimistisk en uke før Karmøygeddon 2017 Foto: Privat

Dere har store band på plakaten, men er det noen navn som du har jobbet med, men som det ikke har lykkes å få denne gangen?

- Gojira er et band jeg prøver å få hit, de har jeg prøvd å få lenge. Foreløpig har jeg ikke lykkes, men jeg gir ikke opp. Det samme gjelder Amon Amarth. Som sagt, jeg gir meg ikke. Før eller siden lykkes jeg.

I tillegg til å booke band til festivalen, har Johnny Angelund også jobb med å booke band til blant annet Flytten Pub. Er han blitt sin egen konkurrent?

- Konsertene på blant annet Flytten er også i regi av Karmøygeddon. Noen av bandene kunne nok vært aktuelle for festivalen. Samtidig får en anledning til å se de live før en eventuelt booker de for festivalen. Dermed blir det en vinn-vinn situasjon.

Vi takker Johnny Angelund for praten, og ønsker ham og crewet lykke til. Det er meldt fint vær, og uteplassen er økt. Det ligger til rette for noen trivelige dager på Karmøy!