Ørkenstorm fra Rogaland - Helldorado @ Sjøboden Live Scene, 24.03.2017

Til tider kunne en føle seg hensatt til en gammel westernfilm, der sanden blåste over prærien og coyotene ulte i bakgrunnen. Vel plassert inne i saloonen står en gjeng musikere og slynger sin velklingende ørkenrock over publikum; Helldorado har inntatt Sjøboden Live Scene.

Helldorado @ Sjøboden Live Scene, 24.03.2017 - Photo: Svein Frydnes

Helldorado - En flott konsert, av et dyktig band. Og de passer perfekt på en scene som Sjøboden Live Scene.Foto: Svein Frydnes"

Det er i år 15 år siden Helldorado gav ut sitt debutalbum, «Lost Highway». Det feires blant annet på Sjøboden Live Scene, hvor albumet ble spilt i sin helhet. I tillegg hadde Stavanger-bandet satt sammen ei set-liste som favnet om alle syv utgivelsene deres

Helldorado er kjent for sine live-opptredener. Lyden er fantastisk og de presenterer den ene godlåten etter den andre. Det er et vanvittig trøkk, publikum storkoser seg. I hvert fall de som står fremst. Lenger bak er praten/ropingen mellom folk til tider ganske så sjenerende, selv om musikken både er høy nok og rocka nok.

Populært band

Dette er fjerde gang Helldorado besøker Mandal. Første gang, i begynnelsen av 2013, var det 18 betalende tilskuere. Men ryktene om Helldorados opptreden og sound spredte seg raskt, og de to neste gangene ble billettene kjapt utsolgt. Nå har det vært stille rundt bandet en stund. Riktignok har de gitt ut to EP’er med musikk av gamle helter, men de har ikke oppnådd den samme interessen som deres forrige album, «Bones in the Closet» (2013). Likevel var Sjøboden Live Scene godt og vel halvfull da Morten Jackman (trommer), Dag Vagle (gitar/vokal), Hans Wassvik (bass) og Ole Ellingsen (trompet) entret scenen.

Dyktige musikere

Helldorado er flinke, det er ingen tvil om det. De har en særegen sound som kryper under huden på en. Dag Vagle har en strålende dynamikk i stemmen, og flott klang i gitaren. Bandet veksler mellom morderiske ballader, Americana og rock, og arven etter Nick Cave, Tom Waits og Johnny Cash er tydelig. Som nevnt har de gitt ut to EP’er, hvor de hyller sine forbilder. Blant annet fikk vi låta «Alone Again Or…» av det amerikanske bandet Love. Nydelig fremført. Her kom også Ole Ellingsens trompet skikkelig til sin rett. Ellingsens trompet er for øvrig med på å forsterke Helldorados lydbilde på en utrolig bra måte.

Det er vanskelig å plukke ut favoritter fra konserten, musikken totalt er så bra, så intens og så imponerende fremført. Men jeg er svak for «Johnnys Song» og «Bones in the Closet». Også «Hellraising Outlaw» var et høydepunkt.

Heldorado avsluttet med blant annet «Night of the Vampire» av Roky Erickson. Det er en låt Helldorado har hatt på repertoaret lenge, og som ble vel tatt imot av et engasjert publikum. Her kommer virkelig Dag Vagles stemme til sin rett.

En flott konsert, av et dyktig band. Og de passer perfekt på en scene som Sjøboden Live Scene.