Raga rocket Kick! 28.01.2017

Raga Rockers regnes som en av «de fire store» i norsk rock. Siste lørdagen i januar entret de scenen på Kick i Kristiansand. Og de slo hardt!

Raga Rockers, Kick scene, 28.01.2017 - Photo: Svein Frydnes

Raga Rockers på Kick i Kristiansand - Jeg har opplevd et av 80-åras store norske band, og de leverer fremdeles!Foto: Svein Frydnes

Det var stinn brakke på Kick da Raga Rockers toget inn på scenen og kjørte i gang «showet» sitt. Veldig mye show er det dog ikke; her er det rett fram rock n’ roll. Vokalist Michael Krohn tar plass foran mikrofonen, setter på seg sine Ray Ban-solbriller og sparker i gang Ingen adgang. Deretter er det bare å følge med. Låtene er mange og tida er knapp. 21 sanger skal presses inn på knappe en og en halv time. Dette er punkrock med god kvalitet.

Musikalsk nytelse

Det er et tight band publikum på Kick får oppleve. Et band som har holdt på lenge; tre av medlemmene har vært med fra Ragas spede begynnelse i 1982, da Michael Krohn forlot Kjøtt og dannet Raga Rockers sammen med blant annet Jan Arne Kristiansen (slagverk) og Livio Aiello (bass), som altså fremdeles er med.

Dette spilte Raga Rockers:

 1. Ingen Adgang
 2. Full Tank
 3. Bimbo
 4. Rundt og Rundt
 5. Smykke
 6. Gå med Våpen
 7. Det Skjulte kamera
 8. Doktor Doktor
 9. Aldri Mer
 10. Stig
 11. Komplex
 12. Trass
 13. Fagre Mø
 14. Schwong
 15. Falsk
 16. Ole og Ali
 17. Når knoklene blir til gelé
 18. Jeg vil bli som Jesus (Kjøtt cover)
 19. Ting

Ekstranummer:

 1. Noen å hate
 2. Slakt

Michael Krohn er en karismatisk vokalist. Han trenger ikke bruke de store faktene, budskapet får han fram med sin tydelige vokal. Publikumskontakten er veldig bra. Låtene er kjente, vi får musikk fra perioden 1983 til 2007 (siste albumet, Faktor X fra 2013, er ikke representert). Låter som Full Tank, Smykke, Doktor Doktor og Ole og Ali får publikum til å danse. Det er lørdags kveld, det er party på Kick. Perfekt musikk for en kveld med musikalsk nytelse og fest. Eivind Staxrud imponerer med sine ferdigheter på gitar, og er den av bandet som det er mest liv i. Dette er Raga Rockers på sitt beste. Tiden har fart pent med medlemmene, og musikken er absolutt aktuell. Det er en boost for denne type musikk for tida; grupper som Oslo Ess, Gribbene og Valentourettes lever godt på levningene av De Fire Store fra 1980-tallet, så hvorfor skal ikke en av «Gudfedrene» få lov å vise verden hvordan musikken skal fremføres?

Hitparade

Låtvalget er som nevnt hentet fra perioden 1987-2007. Og de sitter som støpt. Lyden er veldig bra, og det samme kan også sies om lyssettingen. Er det noe som trekker ned, så er det lengden på konserten. Raga Rockers har så mange bra låter som hadde fortjent plassen på set-lista. Men samtidig skal vi huske på at det er aldrende menn som står på scenen, det gis ikke pauser og publikum er fornøyd. Michael Krohn har med låta Jeg vil bli som Jesus fra tiden hans med Kjøtt. Lyssettingen under den låta er magisk. Konserten avsluttes med ekstranumrene Noen å hate og Slakt.

Det var en heftig konsert, det var en bra konsert og jeg går ut i januar-natta med et smil rundt munnen. Jeg har opplevd et av 80-åras store norske band, og de leverer fremdeles!