Vidar Johnsen - Him Te Jul @ Stavanger konserthus, 22.12.2016

Vidar Johnsen @ Stavanger konserthus, 22.12.2016 - Photo: Oddvar Johnsen

Det var godt med folk på Vidar Johnsens julekonsert, og det ble servert store porsjoner med julestemning. Foto: Oddvar Johnsen

Fartein Valen salen lå badet i stemningsfullt blått lys, og stemningsfull fløytemusikk lød over høyttalerne mens scenerøyken lå som frostrøyk på scenen.

Performer Vidar Johnsen
Julekonsert - Him te Jul
Date/Time 22.12.2016
kl. 19:00
Venue Stavanger konserthus
Fartein Valen
Publikum ca 3/4 fullt

Så entret Vidar Johnsen og Kjell Harald Litangen scenen, og flere trengs ikke for å lage en flott julekonsert. «Gje meg hånda di venn» og «Nå tennes tusen julelys» ble mesterlig fremført før Anne Grete Preus «Når himmelen faller ned» som tredje sang.

Vidar kunne fortelle at på sine 32 år som artist, så var dette første Julekonsert han hadde satt opp. Deretter fikk vi «The book of love» og «Himmel på jord», før Vidar begynner å fundere på hvem som er dronningen av julesanger, og ender opp med Carola, før han hinter frempå hvem som kan være kongen av julesanger. Men Kjell Harald var ikke med på notene på dette, så det ble ikke konkludert etter Vidars ønske. Men «Himlen i min favn» som Carola ofte spiller, ble fremført i Vidars versjon.

Vidar forteller videre at det nærmeste han har kommet å lage en julesang må være «Him» som ble til mens han og Peter Norberg turnerte, og han begynte å himlengsel.

«Long time ago in Bethlehem» ble fremført i en frisk og spennende soul/gospelversjon.
På «Glade Jul» oppfordret han publikum til å synge med på fjerde verset, men dette var heldigvis første verset for andre gang, så publikum stemmet lystig i.

«Mitt hjerte alltid vanker» ble fremført som en tøff variant, som publikum likte godt.
Men så ville han introdusere en lokal artist for oss, for på alle konsertene han hadde hatt hadde han hatt med seg et lokalt innslag.

Og i Stavanger falt valget på Inger Lise Hope. Først sang var Bjørn Eidsvågs «I en natt» før hun fortsatte med en duett på det som Vidar Johnsen mener er en av de fineste julesangene han vet om.
«Litle Drummer Boy» som nok er best kjent for duetten mellom Bing Crosby og David Bowie, gjorde seg godt som duett mellom Hope og Johnsen.

Som siste sang for Inger Lise, fikk hun også være med på «Tir n’a Noir» som ble nydelig fremført. Publikum satte virkelig pris på denne.

Før neste sang ble introdusert så var denne tilegnet de som ikke har det så bra «So this is Christmas».

Videre ble prosessen med å finne navn på juleturneen forklart, og av alle navn som ikke var brukt ble det «Him te Jul», og med det navnet var det nesten umulig å komme utenom Mari Menas sang «Home for Christmas» så han fikk tillatelse til å lage sin egen versjon av denne. Og med dette takket han for seg.

Men etter bra applaus fra publikum entret de scenen igjen og fremførte «Hvem er denne karen» fra Jon Blund barne-tv som han var vokst opp med.

Og selv om dette var Vidar Johnsen første Juleturne, så kunne han love at det ikke var den siste, så han håpet å se publikum igjen til neste år. Og fra en koselig og intim julekonsert så var nok publikum kommet i noe mere julestemning enn hva Stavangerværet kunne gjøre noe med.