Førjulskonsert med Valentourettes @ Sjøboden Live Scene, 15.12.2016

Valentourettes, Sjøboden Live Scene, 15.12.2016 - Photo: Svein Frydnes

En annerledes førjulskonsert, men med tekster for ettertanke. Foto: Svein Frydnes

Joachim Nielsen, en av Norges største rockepoeter, døde for seksten år siden. Men musikken og ånden hans lever i beste velgående, personifisert gjennom hans tidligere medmusikanter i Valentourettes.

Høy allsangfaktor

Torsdag besøkte Valentourettes en fullsatt Sjøboden Live Scene. Det er blitt en tradisjon at Valentourettes legger turen om Mandal på sin årlige førjulsturné. Og interessen for konsertene er det ikke noe å si på; de blir utsolgt lenge før konsertdagen.

Men det er ikke julesanger Valentourettes fremfører på Sjøboden Live Scene. Sangene, som alle er skrevet av salige Joachim Nielsen, handler om livet på skyggesiden, enten det gjelder sosiale forhold, økonomi eller rus. Samtidig handler også tekstene til Nielsen om det uselviske, lojale vennskapet, som i låta «Bestevenner».

Karakteristisk for konsertene er høy allsangfaktor, glade mennesker og et energisk band. Torsdagens konsert var ingen unntak i så måte. Til tross for en noe febersyk Petter Pogo (bass), skapte Valentourettes skikkelig liv for de vel 80 fremmøtte. Vokalist Tarjei Foshaug er enormt intens og trives tett på publikum. Bak seg har han solide musikere i Pogo på bass, «Kula» Johannessen på trommer og selveste rockeikonet Petter Baarli på gitar.

Sangene som fremføres er låter som publikum kjenner og kan synge med på; «Alt kan repareres», «Aldri stol på en fyllik», «Her kommer vinteren», «Du er for pen» og selvfølgelig «Verdiløse menn», blant mange andre låter.

Det er varmt i 2.etasje på Sjøboden Live Scene, men både publikum og band holder ut. Torsdagens konsert er langt på vei den beste konserten Valentourettes har levert i Mandal. Og publikum slipper ikke taket i bandet før de har fått to ekstranummer.

En annerledes førjulskonsert, men med tekster for ettertanke.