Vamp @ Stavanger konserthus, 15.12.2016

Vamp @ Stavanger konserthus, 15.12.2016 - Photo: Oddvar Johnsen

Det er ikke tvil om at det er godt trøkk fra «nye» Vamp.   Foto: Oddvar Johnsen

Performer Vamp
Date/Time 15.12.2016
kl. 19:30
Venue Stavanger konserthus
Zetliz
Publikum Nesten utsolgt ekstrakonsert med sitteplasser

Etter å ha opplevd noen konserter i Zetlitz salen med ståplasser, ble det i kveldens konsert en litt annen setting da det her var sitteplasser.

Men hvis en trodde det skulle bli en rolig konsert, så tok en feil. Det er ikke tvil om at det er godt trøkk fra «nye» Vamp.

Konserten startet ganske rolig med «Noken gode ting» før en «Våken drøm» og «Liten fuggel» ble spilt. Og da var allerede publikum godt med på notene. «Du» ble så fremført, før «Vamp’s» først singel «Hallo-Adjø» ble fremført av Staveland og Toft.

Blant alle melodiene så får vi små historier fra bandets liv og turneer. At Toft nå er tilbake i besetningen er et populært tilskudd. Jan Erik Toft shower, byr på seg selv og flørter med publikum.

Selfie trenden blir også harselert med i sangen «III Sjølprotrett».

Når så «13 Humler» blir fremført er jubelen stor i salen. «Bror» og «Ba» kommer på løpende bånd, før en av de store slagerne «Tir na’ Noir» blir fremført av Toft og Staveland.

Det er en fin blanding av nytt og gammelt og sanger som «Kaspar og den gamle» fra det siste albumet «Populas» føyer seg fint inn i rekken av fine melodier.

Bandet som består av Øyvind og Odin Staveland, har i tillegg til Jan Ivar Toft også fått med seg blues legenden Bjørn Berge som tilfører bandet brilliant gitarspill. Kjetil Dalland på bass og Lars Eirik Støle på tangenter.

Øyvind fikk også gratulert nevnte Lars Eirik med en sønn, født samme dag som konserten gikk av stabelen. Han hadde bare hatt en tur innom sykehuset, før han hastet vider til kveldens konsert.
Alle artistene spiller flere instrumenter i tillegg til at de deltar på vokal. Odin er jo kjent som vokalisten på «Ein liten fuggel», men «På bredden» blir også sunget av Odin, mens han sitter alene på pianoet, før resten av bandet følger med.

«Skål» som blir fremført av Staveland senior er også en fin sang, hvor det skåles for seileren som kullseilte skuten, bokseren som ble slått ut i ringen , og for hver en bror som er slagen.

Så spør Toft om publikum vil ha allsang, noe de bekrefter. Og «Hønsahus» blir fremført, og publikum er med på nynningen i refrenget. «Kim du nå va» og «Malaren» blir også fremført før «Månemannen» som blir fremført til klapping og allsang som kveldens siste sang.

Men etter en liten stund med trampeklapp, så godt det lar seg gjørende sittende, så kommer Vamp på scenen igjen, og da tar de «Øyentrøst» fra det siste albumet og avslutter med «Amilia» som er den siste singelen de har gitt ut.

Det hele ebber ut med at bandet fremfører en sang a cappella.

Vamp har igjen vist at de er et bra liveband, og med så mange gode artister på forskjellige instrumenter og vokal, spenner de fra det helt råe rølpete til det vakre og melodiøse med fantastiske ballader.