SOUTHERN DISCOMFORT METAL FESTIVAL 2016

KICK SCENE OG ONKEL AKSEL

«…-EN NAGLE I BIBELBELTET»

Det var en gang en litt ukomfortabel, komfortabel og festlig metallfestival helt sør i kongeriket. Bud om eventen ble sendt ut gjennom internettes kanaler og festivalen er godt kjent blant lekfolk og fans og ble dette herrens år 2016 holdt for 14. gang på rad. Folk pakket skreppa si og valfartet fra fjern og nær av klodens kriker og kroker. Dette er en festival som tilbyr enhver å kjenne litt på sitt eget deilige, indre mørke. En festival som kan gi enhver søkende en følelse av tilhørighet blant sine egne og ett etterlengtet avbrekk fra hverdagens fjas og mas.

Destroyer666 @ Southern Discomfort Metal Festival 2016 - Photo: Jan Ove Løgevik

Destroyer666 hudfletter sine undersåtter Foto: Jan Ove Løgevik

Ferden inn i dette hyggelige mørket ble tonesatt av flere band fra mange av verdens hjørner. To hele dager ut i de sene nattetimer skulle festivalen vare.

Fredagskvelden begynte med svenske Septekh som imponerte stort. Svart, hard og vakker death/trash metal av ypperste klasse. I tillegg terningkast seks for stil og barteføring! Det er nesten litt synd at bandet begynte så tidlig på kvelden for dette var ett band som absolutt hadde fortjent ett større publikum. En upåklagelig framføring og meget bra lyd.

Band to på Kick Scene var Vreid. Norsk black-metal. Litt grumsete lyd, særlig på vokal, men publikum så ut til å like det de så.

Sist ut fredag var Kristiansandsbandet In the Woods. Progressiv ekstremmetal, første gang på scene i egen by på 16 år. Stemningen i salen var god og mange hadde nok store forventninger til å se bybarnet. Lydbildet ødela noe av inntrykket, den var ikke optimal, men bandet leverte så absolutt en god konsert på tampen av fredagskvelden.

På Onkel Aksel fortsatte festen med hele to band. Først ut var Art of Deception, ett energifullt og ungt band fra Stavangertraktene. Etterfulgt av tyske Maat, et Berlin-basert death-metal band, grunnlagt i 2009. Det var fullt hus på Onkel Aksel og det var rett og slett ikke plass til alle som ville inn. Meget god stemning og stormende jubel.

Lørdagskvelden startet på Kick Scene med Kristiansandsbandet Rendevouz Point. Progressiv metal og bandet gjorde en suveren framførelse. Litt glissent med folk i starten og stemningen var ikke like energisk som fredagskvelden, mulig en del publikumere var litt slitne og hadde trått for å komme i gang i starten der!

De ble etterfulgt av Susperia. Norsk melodiøs death/trash metal med lokal frontmann Bernt Fjellestad som gjorde en fantastisk god vokal. Helt tydelig at Susperia trakk mye folk for det ble tynnere i rekkene når de var ferdig med å spille.

Siste på lørdagskvelden var Destroyer666. Ordentlig trashmetall hele veien fra Australia. Her snakker vi dongeri, store nagler, patch, langt hår og V-gitarer. En god konsert som trakk en del folk, men de holdt muligens på litt vel lenge. Det er noe med å kjenne sin besøkstid og heller holde en litt kort, men heidundrende god konsert som røsker i publikum enn at det trekker ut for lenge og folk blir lei.

Festen fortsatte som seg hør og bør på Onkel Aksel. Også lørdag med to band. Godt med folk i lokalet, men noe tynnere i rekkene enn kvelden før. Lokale Tranquidiots var først ute med sin pønka trash. De har ett trofast publikum og det var tilløp til en aldri så liten moshpit på dansegulvet der. Ikke verst Kristiansand!

Sist ut til å avslutte hele kalaset var danske Impalers. Unge og friske, ordentlig trash metal. Er så deilig å se at ungdommen tar over rockestafettpinnen og viderefører musikken som ligger så mange av oss varmt om hjertet.

For når sant skal sies, så begynner en del av medlemmene i de diverse banda gjennom helga, å dra på årene. Friskt tilskudd og ungt blod tas i mot med åpne metalarmer og svart hjerte.

En særdeles vellykket festival og vel blåst for denne gang. Vi håper det vil fortsette i mange, mange år inn i framtiden.

Snipp snapp snute, så var årets Southern Discomfort ute.