Sivert Høyem trollbandt Stavanger konserthus, 28.10.2016

Sivert Høyem @ Stavanger konserthus, 28.10.2016 - Photo: Oddvar Johnsen

Sivert Høyem har en enorm energi på scenen!   Foto: Oddvar Johnsen

Etter en bra oppvarming med Luke Elliot, som var alene på scenen, kom Sivert Høyem og band på scenen. Sivert Høyem har solgt ut Oslo spektrum og en hel del andre store konsertarenaer i vinter, før han i sommer har turnert på festivaler i inn og utland. Denne høsten startet han igjen sin turne i Norge, kalt «Lioness Autumn Tour»

Zetlitz salen var ryddet for stoler, og så ut slik en konsertsal skal se ut, hvis en ønsker å få med seg publikum.

Sivert Høyem fikk absolutt med seg publikumet fra første strofe. Da dette var undertegnede først konsertopplevelse med denne artisten, så ble jeg virkelig positivt overrasket over hvilket liv han laget på scenen. Han svingte mikrofonstativet, og brukte hele seg. Fra knestående på scenekanten, fikke han publikum til å vifte med finger, og hoppende med hendene over hodet fikk han publikum til å hoppe. Mens på andre melodier, så var det kun den fantastiske stemmen som formidlet sangene.

For en stemme denne artisten har, for en innlevelse og for noen musikere han har med seg.
Også spesielt kjekt er at det er to lokale artister som er med på turneen. Christer Knutsen på gitar og keyboard er fra Stavanger, og har selv gitt ut 3 soloalbum. Og Børge Fjordheim som er fra Randaberg, har tidligere vært kjent som trommeslager for Morten Abel og Janove Ottesen.
Resten av bandet består av Øystein Frantzvåg på bass og Cato Thomassen på gitar som også er kjente norske musikere.

Sivert Høyem har gitt ut 6 soloalbum, og det siste «Lioness» er på full høyde med de forrige, om ikke bedre. Og noen av de mest kjente sangene fra siste utgivelse er vel «Sleepwalking Man»og tittelsporet «Lioness.»

Han har også fått bruke noen av disse melodiene som vignettmelodier på store norske tv serier som «Okkupert» og «Aber Bergen.»

Kveldens konsert var en fin blanding av hans eget stoff, men også noe av det beste fra «Madrugada» tiden.

Og det er ikke å komme forbi at når «Majesty» spilles så har han publikum helt trollbundet.
Etter en tur av scenen ble bandet klappet inn igjen to ganger før konserten var over, og da hadde de spilt i to timer.

Til tonene av «Stavanger» av Hans Petter Hansen over høyttalerne vandret stavangerpublikummet ut i den mørke fredagskvelden. Noen av publikummet som senere avsluttet på «Sementen» fikk også et lite gjensyn med Sivert der.