Mandal Rockfest er tilbake! 12.11.2016

Communic @ Mandal Rockfest 2016 - Photo: Helge Knutsen

Communic på Mandal Rockfest 2016. Arrangører, Oddleif Stensland og Ole-Einar Haaland, har gjort en strålende jobb med årets utgave, noe ikke minst den gode responsen fra publikum viste.Foto: Helge Knutsen

Mandal Rockfest ble nylig igjen arrangert i Buen Kulturhus, etter fire år i dvale. Et velsmurt arrangement, hvor både arrangører, artister og publikum var strålende fornøyd.

Lokal start

Først ut på Klubbscenen var Mandalsbandet Blind Mans Bluff. De gikk på scenen såpass tidlig at den store publikumstilstrømningen ikke var begynt ennå. Men rundt 70 mennesker klokken åtte på en lørdagskveld bør en være fornøyd med. Og Blind Mans Bluff gjorde en flott innsats. Bandet spiller tight rock med tydelige sørstatselementer. Bandet har utviklet seg veldig bra siden de startet opp, og det var tydelig at de koste seg på scenen. Settet bestod av kun egenproduserte låter, i hovedsak skrevet av gitarist Frode Garshol. Spesielt god driv er det over signaturlåta «Blind Mans Bluff», som gikk elegant over i «Who are You». Mot slutten var de tre gitarister på scenen, noe som fungerte veldig bra. Blind Mans Bluff består av Lars Kristian Larsen (gitar), Jarle Steinsland (vokal/gitar), Frode Garshol (gitar/vokal), Georg Veggeland (bass) og Torbjørn Schmidt (trommer).

Neste artist ut, var Cindy Kvinlaug fra Kvinesdal. I denne sammenhengen stod hun absolutt for den «snille rocken». Cindy er i utgangspunktet country-artist, noe som også musikken bar preg av. Men ispedd litt Rolling Stones ble det rock av det. Og publikum koste seg. Cindy Kvinlaug hadde tydeligvis mange fans i salen.

Snart nytt album?

Mandals mest internasjonale band må vel sies å være Communic. De entret scenen som tredje band. Og det er tydelig kvalitetsforskjell når Oddleif Stensland & co trykker til. Communic presenterte seks låter, spredd over hele karrieren. Og publikum kjenner låtene, de er helt med og det er antydning til allsang. Spesielt populær er låta «They Feed on our Fear» fra debutalbumet Conspiracy in Mind fra 2005. Det er for øvrig nå fem år siden bandets siste album, The Bottom Deep, og forhåpentligvis er snart et nytt album klart for å slippes.

I Ozzys fotspor

Etter Communics hardtslående, progressive metal var det klart for et nytt høydepunkt – Black Sabbath Tribute fra Danmark. Og dette var musikere som kjente sitt opphav. Låtene, som i all hovedsak bestod av låter fra Black Sabbaths tid med Ozzy Osbourne, satt som et skudd. Samtidig som de var tro mot originalen, gjorde de låtene til sine egne. Spesielt vokalist Dagfinn Joensen sørget for å sette sitt eget preg på låtene. Vi fikk høre blant annet «Sabbath Bloody Sabbath» og «Iron Man», i tillegg til fantastiske «Heaven and Hell» (fra tiden med Ronnie James Dio som vokalist).

Melodiøs heavyrock

Så er det klart for kveldens headliner, Treat. Bandet som på 80-tallet kom i skyggen av Europe og deres monsterhit «The Final Countdown», har ufortrødent holdt på med sitt. Nylig kom de med et nytt album, Ghost of Graceland, deres niende studioalbum.

Det er fra dette albumet, samt fra deres forrige album Coupe de Grace (2010) de fleste låtene Treat fremfører er hentet fra. Musikken er tydelig inspirert av blant andre Whitesnake, og vokalist Robert Ernlund har hentet mye inspirasjon fra David Coverdale. Bandet spiller bra, de er samspilte og det låter tøft. Litt for utstrakt bruk av playback med keyboard og koring trekker noe ned, men Treat leverer så absolutt en flott konsert. Publikum kjenner mange av låtene og synger villig med. Dessverre er det blitt noe glissent foran scenen når Treat går på. Det kan nok skyldes at arrangementet allerede har vart ganske lenge. Første band gikk på klokken åtte og Treat avslutter nærmere halv to på natten. Det blir mye lyd og mange inntrykk å fordøye. Kanskje for mye for noen.

Mandal Rockfest bør ha livets rett. Neste gang ser vi gjerne at salen fylles. Kanskje bør arrangørene vurdere å skaffe sponsor, slik at budsjettet kan økes. Uansett har Oddleif Stensland, Ole-Einar Haaland gjort en strålende jobb med årets utgave. Noe ikke minst den gode responsen fra publikum viste.