Modige Moddi på Kick, 15.10.2016

Moddi @ Kick, 15.10.2016 - Photo: Bjørg Fossli

...  Foto: Bjørg Fossli

Det ble en stemningsfull og fin kveld på Kick nattklubb og scene i Kristiansand da Svart Belte Booking arrangerte konsert i samarbeid med Amnesty Internationals ungdom 15. oktober. Pål Moddi Knutsen fra Senja har med seg Katrine Schiøtt fra Vestnes rundt i verden.

Lokalet til Kick er ikke så stort og denne kvelden var det intimt og koselig med bord og stoler plassert rundt for publikum. Det var levende lys på alle bordene og en avslappa og rolig stemning før konserten. En stor del av publikum var naturlig nok ungdom under 20 år med tilknytning til Amnesty, men det var ellers god spredning i alder på publikum. Dette er typisk for Moddis publikum i hele verden. Han appellerer til alle aldre og mange ulike mennesketyper med sine vare og sterke tekster og varierte stemme og gitarbruk. Den lille mannen fyller lett et kirkerom eller konsertlokale sammen med Katrine på cello og koring.

Moddi @ Kick, 15.10.2016 - Photo: Bj�rg Fossli

Moddi og Katrine Schiøtt  Foto: Bjørg Fossli

Flere i lokalet hadde sett og hørt Moddi og Katrine før, men for en del var det første opplevelsen med den fantastiske duoen. Jeg har vært på konsert med Moddi to ganger før og visste hva jeg gikk til. De konsertene foregikk i kirkerom, noe som har blitt et varemerke for han.

Jeg var litt bekymra på grunn av dårlig lys på scenen ettersom jeg skulle ta bilder, men da de to kom inn, ble lyset litt sterkere uten at det ødela stemninga. Fargen på lyset som kom bakfra varierte og lyste opp Moddi og håret hans i mange flotte nyanser. Etter å ha sunget en sang henvendte Moddi seg til publikum for å høre om noen var der første gangen han var i Kristiansand. Det var på et sted som hette «Javel» og det var 11 stykker der. Neste gang han var i samme by, møtte 13 mennesker. På Kick denne kvelden var det nesten fullt hus og god stemning. Moddi fortsatte på sin måte med prat og musikk, spøk og alvor om hverandre og publikum koste seg.

Jeg har hørt mye på all Moddis musikk som kom før dette prosjektet, og merka at det kom en tåre når han spilte «House by the sea», som er en av de absolutt vakreste og klokeste sangene jeg vet om, men jeg har allerede rukket å bli veldig glad i de nye sangene hans og. De går på repeat på spotify. Jeg har fulgt prosjektet hans fra starten og er utrolig imponert over pågangsmotet og alt han har gjort for å komme i mål med dette.

Moddi @ Kick, 15.10.2016 - Photo: Bj�rg Fossli

Moddi  Foto: Bjørg Fossli

Det var dessverre et par ting som nesten klarte å ødelegge stemninga denne kvelden, men det var absolutt ikke Moddis skyld. Bak på scenen var det ei vifte med høy lyd, i hvert fall for de som er følsomme for sånt, og det er Moddi. Allerede etter andre sang ga han klart uttrykk for at han ønska at de skulle slå den av. Det var tydelig at han trodde han ble hørt for han smilte takknemlig, men vifta bare fortsatte å gå. Han prøvde å late som ingenting mens han sang, men han prøvde flere ganger å signalisere til teknikerne. Lille store mektige Moddi har en energi og utstråling på scenen som får en til å fokusere fullt og helt på tekster og melodier, og Katrine fyller ut og legger til, så lydbildet blir fullkomment. Heldigvis var lyden god nok til at publikum glemte lydene fra vifta under sangene, men noen ganger var det høy lyd fra handtørkerne på do i tillegg. Vi som satt nærmest den sida ble nok litt forstyrra av dette. Moddi merka det også. Han spiller på stemninger og store variasjoner i stemmebruk. Dette gjør at alle lyder blir tydeligere. Da de hadde sunget siste sangen, reiste flere av publikum seg og trampeklappa. De to gikk ut, men kom tilbake til et ekstranummer. Publikum reiste seg på nytt igjen etter dette og jeg merka at flere av dem som hadde sett han for første gang hadde blitt frelste fans. Han har mange av dem rundt i verden etter hvert.

Etter konserten dro han gitarkassa med lp-er, cd-er og plakater fram på scenekanten og gjorde seg klar til å møte publikum med klemmer, smil, autografer og gode ord som han pleier. Det ble en lang kø og han satte i gang. Flere ville ha selfie med han. Etter et par selfies og et par solgte plater, kom plutselig personalet på Kick og ba han flytte seg fra scenen for nå måtte den gjøres om til nattklubb. Moddi ble litt stressa og lurte på hvordan han skulle få med seg alt bort til et sted lenger inne i lokalet som han fikk tildelt. Flere av fansen tilbød seg å hjelpe og han klappa sammen gitarkassa med alt inni og tok den med seg bort. Der ble det kjapt en ny kø. Moddi prøvde å være rolig og gi alle oppmerksomhet, men det var tydelig at stresset prega han. Staben viste tydelig at de ville ha han og publikum vekk. De skulle få alle ut før kl. halv tolv da klubben skulle åpne. De begynte å telle ned minuttene ved å rope, mens Moddi jobba på spreng for å gjøre ferdig køen med folk som ville handle, prate og klemme.

Han klarte det nesten. Jeg kjøpte den nyeste cd- en og den fantastiske plakaten og koste meg med musikken hele veien hjem til Arendal. Det blir flere konserter med Moddi og lommesymfoniorkesteret hans, Katrine Schiøtt.