Duft fornuften - Påls Butikk

Pål's Butikk - Photo: Kristian Holten

Fra venstre: bassist Fredrik Heesbråten, gitarist Pål Price, live-gitarist Kim Engebakken, trommis Henrik Holten. Foran: vokalist Mats Larsen. Lydmester Tom Kvålsvoll har stått for miksing og mastering i Kvålsonic Lab. Foto: Kristian Holten

«Duft Fornuften» er debutalbumet til rockebandet Påls Butikk. De har tidligere sluppet fire singler og én EP-plate hvorav særlig singlene «Karin Hagen Bolstad» og «Østmarka» ble godt mottatt, og 14. oktober slippes debutplata. Samme dag spiller bandet konsert på Gamla i Oslo.

Det nye albumet deres består rett og slett av god, solid rock på norsk. Lydbildet er preget av fengende rytmer, en overbevisende vokalist som synger tydelig og ærlige, dype tekster. Alt i alt kan musikken deres minne litt om DeLillos, mens den slepende og røffe stemmen er mer lik Magnus Grønneberg fra CC Cowboys. De behandler nære og hverdagslige temaer med en fin blanding av å si ting rett ut og finurlige språklige bilder, noe som gjør at en blir nysgjerrig og får lyst til å høre mer.

Det er vanskelig å skulle velge seg en favorittlåt, men jeg ble litt fanget inn av «Vater», «Ser en annen vei» og «Alt som før» som er de roligste og mest mystiske på albumet, noe jeg liker veldig godt. Men det betyr ikke at de andre er for bråkete. Hver sang har et kult lydbilde og hvert sitt budskap å komme med. Alt i alt er det et fint, tøft album som har mye å komme med.