Hunsfest 2016

Sivert Høyem @ Hunsfest 2016, Photo: Jan Ove Løgevik

Sivert Høyem på en utsolgt Hunsfest.Foto: Jan Ove Løgevik

Da var det endelig sommer, og med det klart for andre utgaven av endagsfestivalen Hunsfest. I år som ifjor ble den arrangert på Hunsøya i Vennesla. Området er perfekt for en festival av denne typen, da den er omringet av bygningsmassen til tidligere Hunsfos Fabrikker, som med trygghet kan sies å ha vært Venneslas største hjørnesteinsbedrift. Store deler av festivalpublikumet har nok et nært forhold til stedet, enten de jobbet der selv tidligere eller har noen i slekta som har tjent til livets opphold ved fabrikken.

Hunsfoss Næringsforening, som består av lokale investorer, har kjøpt opp bygningsmassen etter nedleggingen av fabrikken og utviklet det med stort hell. Det er idag et betydelig antall bedrifter som har etablert seg der. Alt fra byggfirmaer til bakeri, og til og med et lokalt bryggeri er nå å finne på Hunsøya.

Det var litt om stedet. Når det gjelder musikken som ble presentert i år, så er det vel bare å slå fast at arrangør Jørgen Skauge og Hunsfoss Næringsforening igjen traff spikeren på hodet med artistvalget.

Det var stor stemning foran scenen allerede da første artist, Morten Abel gikk på scenen rundt 17.30. Regnværet som truet tidligere på dagen så vi ikke mer til. Godt var det. Videre leverte folk-bandet Valkyrien Allstars varene.

Tidligere Madrugada vokalist Sivert Høyem bød på stemningsfulle låter som virkelig fanget publikum. Avslutningen stod 30 års jubilantene CC Cowboys for. Det var allsang blant de rundt 3.500 publikumerne til kjente slagere som: «Harry», «Tigergutt», «Nå kommer Jeg og tar deg» og mange flere.

Årets Hunsfest ble helt utsolgt. Det tyder med all sikkerhet på at folkefesten er kommet for å bli. Det gleder meg som er en musikkglad Venndøl stort. Det var folk i alle aldre som nøt musikken denne kvelden. Når det gjelder arrangementet ellers så fungerte det aller meste godt. Det var flere toaletter, større barer og bedre matutvalg enn fjoråret. Det kom meg for øret at det ble solgt mer av det lokale Hunsfoss brygget, enn det som holder til i Kristiansand i løpet av kvelden.

Vi er kjempefornøyde med arrangementet, og retter stor takk til arrangørene Jørgen Skauge og Hunsfoss Næringsforening. Like stor takk rettes ikke til de større aktørene i drosjenæringen, som tydeligvis ikke prioriterte de mange som skulle videre hjem etter siste låt ebbet ut. De få taxiene som kom kjørte som best de kunne.

Håper folk kjøper billetter tidlig til neste års Hunsfest og fortsatt lager så god stemning som har blitt vist i år som ifjor. Vi kommer garantert igjen neste sommer!