HARM – ALBUM LAUNCH + support Mental Despair @ SJØBODEN LIVE SCENE 04.06.16

Harm har i disse dager gjennomført en releaseturnê i forbindelse med utgivelsen av den nye skiva «October Fire».

Turneen ble avsluttet på Sjøboden i Mandal, byen der bandet så dagens lys for snart 10 år siden. Årene har gått og det har vært litt utskiftninger i besetningen, men frontmann, Steffan Schulze har stått last og brast gjennom årene og selv om nye bandmedlemmer har kommet til, holder Harm på uttrykket sitt. Det er hardt og de er dyktige.

Harm @ Sjøboden Live Scene, Mandal, 04.06.2016 - Photo: Dag Saanum

Stefan Schulze fra Harm på Sjøboden Live Scene.Foto: Dag Saanum

Jeg skulle dog ønske Harm hadde hatt en litt større scene å stå på, jeg tror lydbildet hadde blitt mer optimalt da. Men for all del, lyden var bra og konserten var intens. Endelig noe ordentlig trash/death metal til lille Mandal. Det er godt med ett friskt pust av det harde slaget her i det høykulturelle bibelbeltet!

Publikum ble servert tre låter fra den nye skiva. Harm åpnet med låta «Devestator» fra «October Fire» og fulgte senere i settet opp med «Kill The King» og «Bad Omen» fra samme plate. Det ble servert ett knippe med låter fra diverse Harm-utgivelser, som f.eks låta «Demon». De som har fulgt bandet oppigjennom husker nok godt denne, det finnes sågar en veldig bra musikkvideo til denne låta som er å finne på youtube. Vel verdt å sjekke ut. Og selv om det er med en litt annen besetning enn dagens band, så er låta den samme.

Harm-gutta kan sine saker og er dyktige musikere som holder ett tungt og intens show for publikum. At de kun er tre medlemmer i bandet, betyr ingenting, de spiller fletta av en og det er ingenting å si på tyngden i musikken. Frontmann, Steffan Schulze, er sjarmerende og har en naturlig kontakt med publikum som gjør stemningen veldig laid-back, varm og god.

 
Mental Despair @ Sjøboden Live Scene, Mandal, 04.06.2016 - Photo: Dag Saanum

Mental Despair stilte som support.Foto: Dag Saanum

Med seg som support hadde de bandet Mental Despair. Ett band som består av relativt unge menn bortsett fra frontmann, Inge Johan Tobiassen, han har vært i gamet noen år og er som lokalkjendis å regne. Det er rett og slett nydelig å se at ungdommen følger på og tar over stafettpinnen og at metalen ikke kommer til å dø ut med det første. Det blir spennende å se om Mental Despair er kommet for å bli og om de utvikler nye låter med tiden. Og om ikke bandet består, så er jeg sikker på at gutta i bandet fortsetter å lage musikk i framtiden.

En god kveld med store muligheter for å svinge på rockefoten, godt oppmøte av gamle travere og nyere tilskudd av rockefrelste. Er helt innafor å si at en konsert av denne slagen samler sammen folk som ellers kanskje ikke har så stor interesse av å gå så mye ut.

Konklusjonen min er at en konsert med Harm er som ett kinderegg; man får ordentlig musikk, man treffer nye og gamle kjente med felles interesse og man får en viss visuell tilfredstillelse av å se frontmannen i Harm kaste skjorta og spille i bar overkropp. Stemmer for at flere musikere burde gjøre det samme. Kaste skjorta altså.