Vuyk + Maribelle @ Sjøboden Live Scene, 28.05.2016

Det nærmet seg fullt hus på Sjøboden Live Scene da Vuyk gjestet Mandal for aller første gang.

Sammen med Maribelle ble det en flott konsertkveld på Sjøboden med fengende pop og rock musikk. Begge band er forholdsvis ferske og det var dermed noe usikkert hvor mange som ville møte opp denne kvelden. Men Vuyk hadde med seg et særdeles dedikert publikum fra Stavanger, som tok turen helt til Mandal for å få med seg kveldens konsert.

- Jeg er utrolig takknemlig for alle som kommer på konsertene. Om det er 3 eller 100 så er det ett fett. Jeg er ingenting uten det. sier Jan Henrik Vuyk, som tydelig setter pris på at folk kommer helt til Mandal.

VuyK @ Sjøboden Live Scene, Mandal, 28.05.2016, Photo: Private

VuyK trekker folk fra både fjernt og nært på Sjøboden Live Scene i Mandal.Foto: Private

Vuyk, som uttales “føyk” og er nederlandsk, består av Stavangermannen Jan Henrik Vuyk, samt Thomas Kruck, Kjell Sindre Johannesen, Conny Rydh og Tor Arne Fassotte. Musikken er egenkomponert og er en melodiøs blanding av pop og rock. Tekstene er inspirert av ting han selv har opplevd eller ting han blir berørt av. Blant låtene vi får høre i kveld er “Take my hand”, som publikum insisterer på å høre to ganger, låta er inspirert av Jan Henriks arbeid i en stiftelse for alkoholikere og rusmisbrukere i Stavanger-området. - Sangen handler om at dørene alltid er åpne, hos meg er det alltid plass, forteller han. - Jeg forstår hvordan det er, jeg har selv en far som var alkoholiker.

Jan Henrik har i flere år jobbet innenfor metal og rock sjangeren, men har endelig tatt steget over i det mer melodiøse. - Jeg sliter litt med å skrive glade låter. sier han. Men selv om det kanskje blir melankolsk i studio, så blir det noe helt annet live, konstaterer han. Vuyk hadde ingen problemer med å fange publikum og lage godstemning på Sjøboden hele kvelden.

Vuyk gjestet ikke Mandal alene, først på scenen denne lørdagskvelden var Maribelle.
- Jeg har storkost meg! utbryter hun etter konserten. Det er utrolig kjekt å få gjøre konsert med Vuyk. forteller hun.

Maribelle w. band @ Sjøboden Live Scene, 28.05.2016, Photo: Private

Maribelle og bandet storkoste seg på Sjøboden.Foto: Privat

Maribelle som person er veldig lik musikken hun lager, hun bobler over av energi og positivitet. Maribelle gir av seg selv på scenen og også hun skriver låter av egne erfaringer - Livet og kjærligheten inspirerer, sier hun, både det traumatiske og det kjekke.

Musikken er fengende poplåter som gjør seg meget bra live. Allerede fra første låt begynner positiviteten å spre seg i rommet sammen med musikken.

Bandet slik det er sammensatt nå har spilt sammen siden rett før jul, og Maribelle beskriver dem som en ytterst engasjert gjeng. De jobber for tiden i studio og satser på å slippe et nytt album til høsten. Hun tar med seg erfaringer fra sitt første album “Revolution” og er ikke i tvil om hva hun ønsker å oppnå gjennom musikken,

- Jeg vil at man kan gå ut av hverdagen og ha en positiv opplevelse. Når vi klarer å berøre og at folk har det kjekt. - det er det ultimate.

Alt i alt en særdeles hyggelig kveld, og vi håper både Vuyk og Maribelle snart tar turen til Mandal igjen.