Stavanger Tattoo Convention 2016

Jeanette Fjelldhal og Bjørg Johannesen @ Stavanger Tattoo Convention 2016 - Photo: Oddvar Johnsen

Jeanette Fjelldhal med Bjørg Johannesen på Stavanger Tattoo Convention 2016. Foto: Oddvar Johnsen

De Røde Sjøhus 22-23 Juli 2016

Denne helgen lå Stavanger badet i solskinn, og nesten hele byens befolkning var på Gladmat festivalen. Likevel var det bra besøk på den 12 Internasjonale Stavanger Tattoo Convention. Inne på De Røde Sjøhus satt en rekke med nasjonale og internasjonalt kjente tattoo artister, og tatoverte både gamle og unge.

Stavanger Tattoo Convention er ikke av de største Conventionene i Europa, men allikevel er mye av de kjente artistene til stede.

Og i følge arrangøren er det ikke problem å få kjente artister til å komme, da de har et godt rykte og artistene får gode forhold.

Enkelte av de som er kommet for å få en ny tatovering, har allerede bestilt tid hos sin favorittartist i et år i forveien.

Folk gikk rundt og kikket på de som tatoverte, kikket litt i bøker som viser forslag til tatoveringer.
Men de fleste som kom hadde nok ideer om hvordan tatoveringen skulle se ut, og ønsket seg en som var tegnet av artisten selv.

En av disse var Bjørg Johannesen, som vi traff når hun ble tatovert av Jeanette Fjelldahl hos Leading Light. Hun har flere tatoveringer fra denne artisten, og det hele startet da hun ønsket en coverup, som er en tatovering som skjuler en gammel tatovering.

Hun har flere tatoveringer med norrønt innhold, og blant annet finner en monumentet «Sverd i Fjell» som i virkeligheten ikke står langt fra der hun selv bor. Og sammen med vikingskip og annet så blir det en ganske stor tatovering.

Hun er også rask frempå at Jeanette er utrolig flink til å komme med ideer til motiver som passer sammen, og at de i sammen kommer frem til det endelige resultatet. Når vi hører at hun bruker 8 timer på den tatoveringen hun nå får, lurere vi på om det er smerten, eller tiden i stolen som er verst. Men i følge henne så er ingen ting av dette noe problem, og hun slapper faktisk av i stolen.

Når vi går rundt i lokalene, så ser vi bade kvinner og menn, både blant kundene, men også blant tatovererne. Og i følge Jeanette så er ca. halvparten av hennes kunder kvinner, og på årets Tattoo Convention så ser vi at ca. en tredjedel av artistene også er kvinner, så dette er en bransje som er i utvikling i retning av flere kvinnelige tattoo artister.

Og en av disse kommende tatoveringsartistene er Kaja Thorsen, som sitter og lager en skisse av en hodeskalle. Hun er nylig tatt inn som lærling på Mento Tattoo i Oslo, og gleder seg til å komme i gang.

Foreløpig får hun bare prøve seg på frukter, og bruker tiden til å lage skisser som hun en gang i fremtiden skal få festet med blekk på en forhåpentligvis fornøyd kunde.

Folk koser seg både inne i lokalene, og utenfor er det satt opp en liten uterestaurant, slik at folk kan få i seg mat og drikke mellom øktene.

Men før Festivalguiden forlater arrangementet blir vi oppfordret til å bli igjen og få med et av showene til den britiske gruppen «Fuel girlz».

Og det var litt av et show de 3 medlemmene fra London leverte, med artisteri, flammeblåsing, og annet opptreden både på scene og i en ring som hang ned fra taket over dansegulvet.
Og mens vi forlot lokalene som luktet av røyk og diesel fra flammeblåserene, gikk vi ut i sommerkvelden, til røyken fra de mage grillene i Gladmatfestivalen.


Klikk her for flere bilder!