Kompromissløs boogierock @Sjøboden Live Scene, 22.04.2016

Backstreet Girls @ Sjøboden Live Scene, 22.04.2016 - Photo: Jan Harald Helmersen

Backstreet Girls på Sjøboden - Mer rock'n'roll blir det ikke!  Foto: Jan Harald Helmersen

Legendariske Backstreet Girls besøkte Mandal fredag 22.april og serverte ekte rock 'n' roll til publikum på Sjøboden.

Backstreet Girls er kanskje Norges mest seiglivede band. Det hele startet i 1984, og debutalbumet "Mental Shakedown" ble gitt ut i 1986.

Når Backstreet Girls besøker Mandal er Sjøboden Live Scene fullstappa og billettene har vært utsolgt i uker allerede. Backstreet Girls har hatt flere tidligere medlemmer, men består i dag av Petter Baarli på gitar, Bjørn Müller på vokal, Dan Thunderbird på bass og Martin H-Son på trommer. Gitarist Petter Baarli er det eneste nåværende medlemmet som har vært med siden starten. Han har også nettopp gitt ut eget soloalbum, som blir særdeles godt mottatt av krtikerne.

Blant kveldens publikum finner man de som så Backstreet Girls spille for over 20 år siden, godt blandet med de som har sin første Backstreet Girls opplevelse denne kvelden. Uansett, er det ingen tvil om at publikum er fornøyde. Straks Baarli river i gang gitaren, med volumet på fullt, og Bjørn Müller stiller seg ved mikrofonen, med glitrende øyesminke som glinser helt til bakerste delen av lokalet, er festen i gang.

Første låt er "Going down" fra albumet "Party on Elm street" etterfulgt av "She's so bad" fra "Coming down Hard". Ved tredje låt, "Boogie my life away" er det allerede så varmt i lokalet at gutta på scenen må be om mer øl.

Med volumet på maks forsvinner vokalen til Müller i gitar, trommer og bass, men det gjør ikke noe, publikum synger med likevel. På låter som "It aint easy" og "Rattlesnake Charlie" tar både publikum og band helt av, og det er en fantastisk energi mellom publikum i salen og bandet på scenen. Backstreet Girls kan nok gjerne fylle større lokaler, men det er en helt egen steming å få oppleve et slikt rutinert band på en så intim scene som på Sjøboden.

Siden første plata i 1986 har Backstreet Girls konsekvent nektet å forandre seg, og selv om bandet i dag er regnet som et av de store i Norge, har de aldri fått den store kommersielle suksessen. Og det er en av grunnene til at Backstreet Girls er det de er, at det er helt ekte. Og grunnen til at det var ekte rock'n'roll helter som besøkte mandal denne fredagen.

(Neste stopp for gutta er Karmøygeddon 30.april. )