RECKLESS LOVE + NITERAIN @ Buen kulturhus 26.02.16

Jeg er forelska! I drømmen. Den man en gang hadde om rock n roll. Da Sunset Strip i Los Angeles var stedet å være. Da menn gikk i åletrange dyreprint tights, farmors gamle tørklær hang løst i naglebeltet og enhver mann med respekt for seg selv brukte eyeliner og så mye hårspray at Eli Hagen hadde blitt misunnelig.

Reckless Love @ Buen kulturhus, Mandal 26.02.2016 - Photo: Jan Harald Helmersen

Reckless Love (FI) ble varmt mottatt på klubbscenen i Buen kulturhus, Mandal  Foto: Jan Harald Helmersen

Jeg er så glad for at disse unge gutta har tatt over glamrockens stafettpinne og spinner videre på en æra som nok aldri blir det den var, men du og da så gøy det er å være med på en opptur igjen. Nostalgien er til å ta og føle på og jeg kjenner min evige kjærlighet for helter som Mötley Crue, Poison, Skid Row og en hel haug andre, banke i hjertet og man husker akkurat hvor kult det var.

Og hva handler det hele om? Musikken og tekstene altså. Damer selvfølgelig. Villige damer og håpløse menn. Sex selger, har alltid gjort det og vil alltid gjøre det.

La oss håpe at disse gutta inspirerer nye gutter og jenter til å videreføre en arv som en gang var noe av det største og i dag mer eller mindre er redusert til en subkultur. Men subkultur er fint. Det finnes ingen plasser man føler seg mer hjemme enn i sin egen subkultur.

Norske Niterain var support for Reckless Love fredag i Buen. Niterain har de senere år turnert både USA og Europa, så til tross for sin unge alder er disse gutta scenevante og jeg tar høyde for at de har vært med på mye morro på sine reiser.

NiteRain @ Buen kulturhus, Mandal 26.02.2016 - Photo: Jan Ove Løgevik

NiteRain sparte ikke på kruttet!  Foto: Jan Ove Løgevik

Vi fikk en heidundrende og karismatisk opptreden. Og selv om publikumsframmøte ikke er av det helt store slaget, som vanlig her i byen, så er det ingenting å si på bandets innsats. Det var med iver og sprelske bevegelser bandet ga oss som hadde møtt opp ett sprudlende show. Sånn liker vi. 

Lyden var bra, det var høyt og jeg syns synd på enhver som ikke hadde ørepropper. Det var mye trommer og bass og det er helt tipp topp. Det skal røske litt. Gutta var flinke, de har gjort dette før og de liker det de gjør, det er helt tydelig. Og vokalisten vinner publikum med glimt i øyet og åletrange bukser. Vi fikk servert den ene herlige låta etter den andre og de serverte ett stort knippe av låtene sine. Albumet deres CrossFire og den nye singelen Rock n’ Roll anbefales på det varmeste. Jeg håper vi hører mye og mer fra denne gjengen i framtiden.

Hovedbandet, Reckless Love, er fra Finland. De har holdt det gående siden 2001. De het først Reckless Life og gjorde Guns n’ Roses covere, men dette ga liten suksess så de byttet navn og begynte å skrive egne låter. De har gitt ut tre album og kom denne måneden med to nye singler: «Keep it up all night» og «Monster».

Reckless Love spiller ikke fullt så hardt som Niterain, de er mykere og mer melodiøse. De er mer jålete og har mest sannsynlig stort forbruk av lipgloss og antagelig klippekort på hårspray. Hvis man skal visualisere ordet «glam» tror jeg disse gutta er greie å bruke som eksempel. Vi får servert trente kropper i trange klær, hofterotasjoner og fraspark som hadde fått enhver ortoped til å gå i taket av begeistring, glimt i øyet og store smil. Blikkontakt og småflørt med publikum gjør at man blir sjarmert og glemmer at man er litt blyg over at det hele oser sex lang vei. Hvor mange som ble forelska i frontmann Olli i løpet av den tiden han frontet på scenen, er ikke godt å si, men jeg tipper det var ett par stykker. Og om man ikke ble forelska, så burde man hvert fall bli i godt humør, for dette var rått og hot. De ga alt og eide sitt publikum fra første stund. Det var tydelig at det var ett par blodfans i salen og mange sang med på tekstene og om man ikke kunne teksten, så var refrengene enkle og slenge seg med på.

Vi fikk servert låter fra alle albumene og da de var ferdige kom de ut på scenen igjen og ga oss to bonuslåter på tampen der. Det var en sprudlende kveld med utrolig god stemning.