Beinkaldt 2016

Communic @ Beinkaldt 2016 - Photo: Rebecca Hoffmann

Communic leverte som vanlig ren perfeksjon! Foto: Rebecca Hoffmann

Etter det som føles ut som en evighet, så var det endelig tid for ny festival. Denne gangen ikke langt hjemmefra, mer nøyaktig Bryne Mølle. Et lite, men samtidig helt passe stort lokal som fungerte veldig bra til kveldens festligheter.

Første band ut var Haugesundsbandet Fear Theories. Et band jeg faktisk aldri har hørt om, men er evig glad for at de ble booka inn for å spille på Beinkaldt. Det var helt rått. Meget dyktige unge menn som var sprudlende energisk på scenen De hadde med andre ord ingen problem å få litt  futt i publikum. Definitivt noe jeg kommer til å følge med på videre. Ifølge facebook siden deres så skal gitaristen være med i Einherjer, det sier jo litt om dyktighetsgrad synes jeg da.

Etter en pause på omlag 40 minutt så var det tid for Jærske Grøne Dag. Om du ikke har hørt om akkurat dette bandet før, så har du kanskje, mye mulig hørt om Green Day. Grøne Dag er et Green Day cover/tribute band, og de synger faktisk på engelsk. Green Day-låter skaper alltid god stemning så dette passet jo fint inni rekka.

Sånn ca midt uti kvelden var Alien Ken på scenen. Dette er jo et band jeg har både sett, tatt bilder av, skrevet om osv. ganske mange ganger nå men jeg blir aldri lei. Ekstra kjekt var det å høre litt nye låter, så nå er det bare å glede seg som pokker til plateslippet for det blir RÅTT! Konserten denne gang var faktisk en av de beste jeg har sett med dem, muligens det skyldes litt det nye materialet? Folk roper etter det "gamle" uansett, men det var jo ganske lett å se at det nye ikke var å forakte.

Sørlandsgutta i Communic var nest på scenen. Dette er også et band som er alltid et fryd å se live. De har jeg fulgt siden første plateslipp, og var på releasekonserten i Mandal i den tid. Det har vært utrolig kjekt å følge med på utviklingen deres over årene. Det er noe eget med Communic, og sånn tror jeg det alltid kommer til å være. Teknisk dyktig på alle måter og fremtreden blir veldig gripende, spesielt når de setter igang med låten Ocean Bed.

Det eneste jeg føler jeg kan settefingeren på er at jeg synes det var en smule høyt i det lille lokalet. Å stå nærmere scenen var ikke mye vits i om man skulle høre på musikken, for da skurret det godt, selv med propper. Med en gang man gikk litt lengre bak ble det mye bedre igjen. Ellers så var alt meget bra, og folk var veldig fornøyd så det ut som.

Sist ut på Beinkaldt, og kveldens headliner, var Svenskebandet Lillasyster. Det er noen år siden jeg hørte en låt med dem for første gang på radiokanalen Bandit, og da med deres coverversjon av Rihanna's "Umbrella". Den satt seg fast på hjernen, men jeg har ikke fulgt så mye med dem ellers. Jeg var uansett litt gira for å se dem live. Det tok litt tid før de kom seg på scenen, men plutselig dempet lysene seg og Fever Ray's "If i had a heart" gikk på anlegget. Dette er en av mine favorittlåter så jeg lurte på om de skulle gjør en egen tolkning av den, men det ble nok bare en slags intro med mindre jeg gikk glipp av noe. Det tok ikke lenge før det ble god stemning og tjohei fra publikummere, det så ut som det var en del Lillasyster-fans på plass og det er jo kjempebra!

Alt i alt så var Beinkaldt en ganske rå og bra organisert mini-festival. Hyggelig folk, god oppsett med tanke på drikkebonger og mye mer. Folk var blid og fornøyd, og vi hadde en ypperlig kveld. Jeg krysser virkelig fingrene for at de kan fortsette med dette i mange år til for det trengs sånne festivaler i distriktet. Tusen takk for at vi fikk komme!

Klikk HER for flere bilder fra Beinkaldt 2016!