OVËRHEAD @ HÅNDVERKEREN 10.10.15

 

Överhead @ Helgåfestivalen 2015 - Photo: Rebecca Hoffmann

Överhead avbildet tidligere i år.  Foto: Rebecca Hoffmann (arkivfoto)

Ovërhead, verdens beste Mötorhead coverband. Rett fra Kvernaland til Kristiansand. På Håndverkeren, i Storsalen.

Ovërhead spilte for en halvsatt sal. De fleste nok hardbarka Mötorheadfans av den litt voksne garde. Når man tenker over det, så har kanskje ikke Mötorhead så mange unge og nye fans? Lemmy er jo en gammel mann og jeg personlig, sammen med flere – regner jeg med, håper inderlig han holder koken fram til de spiller i Oslo Spektrum 3. desember.

Men fram til da altså, så kunne vi kose oss med coverbandet Ovërhead, som er kjent for å være av ypperste klasse og til forveksling lik originalen.

Det var dog en litt sliten frontmann vi fikk servert, så her jobbes det hardt for å opprettholde likheten med originalbandet. Frontmann Håvard Hommeland hadde bursdag denne selsomme dagen og mulig feiringen i forkant hadde vært noe hard? Det vites ikke, men som sagt, en noe sliten og redusert frontmann. Som til tross holdt humøret og sjarmerte publikum på koselig dialekt.

Lyden sugde. Det var vondt å høre vokalen og når trommisen sang «Orgasmatron», kunne man rett og slett ikke høre han. Og det manglet liksom litt trøkk over det hele. Repetoaret for kvelden var litt av det meste av Mötorheads låter, «Iron Fist», «Damage Case», «Motorhead», «Ace of Spades» – selvfølgelig - for å nevne noen. «Killed By Death» ble gjesteopptrådt av den alltid så fagre Motoronica Sletten. Energinivået steg betraktelig når denne sprudlende dama entret scenen og hun gjorde en utrolig bra versjon av låta – definitivt konsertens høydepunkt.

Det hele ble avsluttet med låta «Whiplash», som er en god gammel Metallica låt og ikke har noe med Mötorhead å gjøre i det hele tatt.

Så alt i alt: publikum var i godt humør og øllet fløt løst. Som seg hør og bør når man skal innta ett sett med Mötorhead-låter. Lyden burde vært bedre og energien på scenen ett par hakk friskere, men overhodet ikke en bortkastet kveld og alle gikk nok fornøyde hjem i seng.