FAITH NO MORE TRIBUTE @ SJØBODEN LIVE SCENE 05.09.2015

Fredag kveld og det forrykende regnværet vi har hatt i flere dager, har endelig gitt seg og det er duket for Faith No More tribute på Mandals beste, kjæreste og mest hjemmekoselige live scene – Sjøboden Live Scene.

Faith No More Tribute @ Sjøboden Live Scene, Mandal, Norway 05.09.2015

Faith No More Tribute på Sjøboden Live Scene.  Foto: "Pressebilde"

Bandet har holdt på i 20 år med noe utskiftning av medlemmer nå og da. Bandet består av erfarne musikere som spiller i andre band, så her er samspill og kjemi på scenen veldig bra. Tributeband er alltid gøy. For oss som aldri har sett og mest sannsynlig aldri vil få se originalbandet live, er tributer alltid ett godt alternativ. Så lenge de får det til, og det gjør absolutt disse gutta.

Stemningen var bra og det var godt oppmøte av folk. Et godt voksent publikum, en god blanding av store Faith No More fans, de som en gang var store Faith No More fans og de som bare liker en god konsert. Jeg mistenker at det antagentligvis er mer enn en av damene, og muligens mennene, i publikum som har hatt våte fantasier til Faith No More plakatene de hadde på veggen på 90-tallet.

Men Sjøboden Live Scene! Atter en gang: hva er det med å ha framme stoler og bord under konserter av denne sjangeren? Skjerpings! Konsertopplevelsen var god, men den hadde vært helt annerledes og ennå bedre for både publikum og band om det kun var ståplasser. Det hadde blitt litt mer liv, det blir fort litt sånn kaffeslabberas over det hele når man sitter. Det er veldig hyggelig å sitte når det er rolig musikk som framføres, men når man skal rocke litt, blir det helt feil. Og det er nå bare sånn at det er ingen reiser seg når man kan sitte. Og denne konserten var langt fra noe kaffeslabberas og lyden var knallbra – som den for øvrig pleier være på Sjøboden Live Scene, og Lars Erik Humborstad gjør som vanlig en eminent jobb bak miksepulten.

Bandet åpnet med låta «We Care A Lot», selv om man ikke er Faith No More fan, så er dette en låt de fleste har hørt. I hvertfall burde ha hørt! Og selv om man som publikum ikke har mye kjennskap til Faith No More og deres musikk, var framføringen og stemningen god hele veien, så god at man burde gå hjem og høre litt mer på Faith No More faktisk.

Det savnes noen godlåter, mens det ble framført mye bra. Klassikere som alle kan som «We Care A Lot, «Epic», «Easy» og ellers en blanding av låter fra gamle, nyere og nytt album. Til neste gang er det lov å ønske seg låter som «Ashes To Ashes», «Edge Of The World», «Just A Man» og «Cuckoo For Caca» kanskje?!

Kjetil Norhus i front er scenevant og har en god dialog og interaksjon med publikum – med noen friske innskudd fra tributebandets eminente gitarist, Roger Gregersen. Bassisten slet litt med kramper i fingrene og trommisen klarte settet uten å måtte på do. Men mulig alt dette bare egentlig var tull og publikumsflørt. I så fall funka det, publikum lot seg forføre og det var en intim atmosfære på det lille loftet med den gode lyden.

Det er helt klart at bandet har øvd inn låtene til fingerspissene, men når settet var ferdig og det ble ropt etter mer, så var det tydelig at publikum allerede hadde fått det de hadde å by på. Og det her man finner den lille forskjellen på det å være gode entertainere eller dårlige. Så det var ikke verre enn at på strak arm ble det spilt litt av Black Sabbaths «War Pigs» - siden Faith No More faktisk gjør en cover av den. Og så fikk vi åpningslåta «We Care A Lot» om igjen. Veldig bra og utrolig god stemning på slutten der. Valuta for pengene og en fin ting å gjøre en høstlig fredagskveld. Stor Faith No More fan eller ikke, så var det absolutt en konsert verdt å få med seg.