Toto @ DNB Arena, 17.02.2016

Performer TOTO
Venue DNB Arena, Stavanger, Norway
Dato

17.02.2016 kl. 19:30

Spilletid 110 minutt
Publikum ca 2500

Toto klarte ikke å samle mer enn ca. halvfullt gulv i DNB Arena, og også det meste av sitteplassene var ledige denne onsdagskvelden i Stavanger.

Toto har eksistert i over 40 år, og er nok best kjent for hiten fra 1982 «Rosanna». De har hatt skiftende besetning, og består i dag av den firemanns store kjernen Steve Lukather, Steve Porcado, David Paiche og Joseph Williams.

Kveldens arrangør hadde ikke klart å sørge for at Festivalguidens fotograf hadde fått nødvendige akkrediteringer, så derfor blir denne anmeldelsen uten bilder.

Det var ikke bare dette som gikk galt denne kvelden, for allerede etter de to første sangene gikk bandet av scenen på grunn av trøbbel med teknikken.

Da hadde de først prøvd å hale ut tiden med småprat og å presentere bandet, mens teknikerne jobbet febrilsk med å få lyd til gitaren til Steve Lukather.

Men etter noen minutter var bandet på scenen igjen, og fortsatt konserten med «Burn» ,»Stranger in town» og «I won’t hold you back».

Selv om Steve Lukather i et intervju for mange år siden sa at han aldri ville spille sanger som «Rosanna» og «Hold the line» igjen, så var det først når «Hold the line» kom at det ble antydning til trengsel foran scenen, og det er ikke tvil om at det er de gamle slagerne som høster størst applaus.
Låter som «Georgy Porgy»,Afraid of love» og «Pamela» er helt ok.

Det er ikke tvil om at det er flinke musikere, men det tar aldri helt av i DNB Arena. Gitarsoloen som sikkert er høydepunktet for noen, ga ikke undertegnede så mye. Heller ikke klaversoloen til David Paich, denne ville under skøyteløp i gamle dager blitt kalt «Buljongpar» og flere av publikum benyttet sjansen til å fylle opp ølglassene.

Selv om bandet flere ganger prøvde å vinke folk fremover, så var det god plass mellom publikum.
Så god plass at enkelte fikk tatt seg en svingom på gulvet. Men eller så var det ikke de store jubelscenene blant publikum. Noen store fans vil det alltid være på slike konserter, men for den vanlige publikummer så var nok ikke dette kvelden for de helt store opplevelsene.

Størst liv og engasjement var det selvsagt under siste låt for kvelden. «Africa» er fortsatt en slager, og med denne i minne så er nok en konsert i DNB Arena over.

Og mens publikum ruslet hjemover måtte fotografen gå i resepsjonen og be om å få tilbake kamerautstyret som han måtte levere fra seg for å komme inn på konserten.