Erlend Robstad - Når bare det beste er godt nok

Erlend Ropstad @ Sjøboden Live Scene - Photo: Svein Frydnes

Erlend Ropstad & Co har mye energi og er langt mer intens på scenen enn på plate.  Foto: Svein Frydnes

Erlend Ropstad & Co gjorde så godt de kunne på Sjøboden Live Scene fredag kveld, og ifølge publikum var det mer enn godt nok.

Erlend Ropstad har fått strålende kritikker, og Spellemanns-nominasjon, for sitt siste album «Det beste vi får til». Et album som inneholder litt av hvert. Både skurrende pop, pianoballader og fengende rock presenterer han på albumet sitt. Et album hvor han stort sett trakterer alle instrumentene selv. Men på turneen han nå er i gang med, har han med seg sitt fantastiske nye band; Mattias Hellberg (gitar), Per Tobro (bass) og Gunnar Sæther på trommer. Og de låter utrolig bra!

Norsk på norsk

Erlend Ropstad & Co har mye energi og er langt mer intens på scenen enn på plate. Sangen om Vennesla, «En Stor Stein» fra den siste plata sitter som et skudd. Men Ropstad & Co presenterer ikke bare låter fra det siste albumet. Overraskende mye kommer fra hans forrige album «Her Om Natta». Men det gjør ikke noe, det var mange sterke låter også på det albumet. Låtene bandet presenterer denne kvelden på Sjøboden Live Scene har det til felles at de alle er norskspråklige. Og det norske språket kler Erlend Ropstad. Underfundige tekster. Naturlig ydmyk og tilbakeholden og samtidig så intens og pågående.

Erfarne musikere

Bandet til Erlend Ropstad backer ham opp på en glitrende måte. Så er det også erfarne musikere som har vært, og er, med på mye. Gitarist Mattias Hellberg, svenske som har spilt med en lang rekke svenske artister, gjør en herlig jobb der han står litt bortgjemt i halvmørket. I tillegg til å spille sammen med Erlend Ropstad, er han også med i i bandet til Jannove Ottesen fra Kaizers Orchestra. Per Tobro og Gunnar Sæther på henholdsvis bass og trommer sørger for et solid komp.

Erlend Ropstad har en flott evne til å kommunisere med publikum. Presentere små anekdoter fra turnélivet, ispedd mer eller mindre sær humor. Slik sett passer Erlend Ropstad utrolig godt på en intimscene som Sjøboden Live Scene, med den umiddelbare nærheten til publikum.

Som nevnt spilte bandet flere låter fra de to siste albumene, men også fra den første norskspråklige plata, «Hva om det ikke er sånn som du tror at det er», fikk vi noen låter. Ikke minst herlige «Demninga» i reggae-drakt. Og her trådte publikum til med allsang.

Alt har en slutt, også en Erlend Ropstad-konsert. Men et band med respekt for seg selv går ikke av scenen uten ekstranummer. Erlend Ropstad & Co avsluttet med tre låter fra det siste albumet. Og helt til slutt – Lou Reed-låta «En Sang Til». Men da var det slutt.

Lokal musikkperle

Tone Hillle Bringsdal varmet opp for Erlend Ropstad på Sjøboden Live Scene. Photo: Svein Frydnes

Tone Hillle Bringsdal varmet opp for Erlend Ropstad på Sjøboden Live Scene. Foto: Svein Frydnes

Fredagskvelden var kontrastfylt.

Før Ropstad & Co fikk entre scenen varmet nydelige Tone Hille Bringsdal opp publikum. En helt annen musikkstil enn Ropstads, men samtidig står de godt til hverandre. Også under Påskefestivalen i fjor varmet Bringsdal opp for Ropstad.

Tone Hille Bringsdal holder seg for tiden i Oslo, hvor hun jobber med musikken, men fremdeles ikke er helt klar for å gå i studio.

- Men det kommer. Jeg skal i studio når jeg er klar. Og resultatet skal bli noe håndfast, noe en kan ta og føle på, noe som kan åpnes og nytes, sier Mandals-jenta før hun går på scenen.

Tone Hille Bringsdal har en nydelig stemme, og et herlig gitarspill. Alene på scenen presenterer hun noen av låtene sine på en trygg og god måte, som tar publikum inn i en avslappet drømmeverden. En blir varm om hjertet av å lytte til Tone Hille Bringsdal. På tide hun kommer deg i studio, så flere kan få del i din musikalske verden.


Klikk her for flere bilder fra konserten!