Guy Forsyth @ Buen kulturhus, Mandal, 05.02.2016

Et musikalsk fyrverkeri

Guy Forsyth @ Buen kulturhus, Mandal, Norway 05.02.2016 - Photo: Jan Harald Helmersen

For en artist! For noen musikere! For en konsert! Amerikanske Guy Forsyth og hans dyktige medmusikere kom, spilte og vant publikums hjerter på Buen klubbscene fredag kveld.  Foto: Jan Harald Helmersen

Det ble en variert konsert publikum fikk oppleve, da Guy Forsyth fra Austin, Texas inviterte til musikalsk festaften. Variert med tanke på musikken. Kvaliteten var uovertruffen. Publikum fikk oppleve a capella-sang, heftig blues, americana og endatil litt gospel. Alt fremført med stil, sikkerhet og en smittende spilleglede. For det var tydelig at Guy Forsyth og hans to kompanjonger, Jeff Botta (bass) og Nina Singh-Botta (trommer) trivdes på Klubbscenen i Buen.

- Dette var et fantastisk konsertlokale. Den som kom på å bygge dette kulturhuset, må være et geni, uttalte Jeff Botta fra scenen.

Hedret de gamle mesterne

Guy Forsyth har en solid musikk-katalog å plukke av, og publikum fikk et rikholdig innblikk i hans musikalske verden. Det aller meste har han skrevet selv, men Guy Forsyth minnet også publikum på de gamle mesterne. Guy Forsyth Band presenterte blant annet låter av Blind Willie Johnson og Robert Johnson, begge gamle blues-ikon som har betydd utrolig mye for bluesen.

Ikke bare er Guy Forsyth en eminent låtskriver, han fremfører låtene med en så utrolig innlevelse. Og ekteparet Botta følger solid opp. Her improviseres det over en lav sko, men med en utrolig sikkerhet og presisjon. Spesielt fascinerende er det å følge med på Nina Singh-Bottas ferdigheter på slagverk. Men også mannen hennes, Jeff Botta, imponerer med solid komp. Begge følger de «sjefens sprell» sikkert og tight, og bidrar til at dette blir en musikalsk festaften.

Stående applaus

Gjennomgangsmelodien hos publikum etter konserten var overstrømmende. Flere mente at dette var Mandal Bluesklubbs beste konsert noensinne. Mandal Bluesklubb har arrangert mange gode konserter, men om dette var den beste, skal være usagt. Imidlertid er det ingen tvil om at publikum fikk valuta for inngangspengene. Og vel så det. Bare så synd at det også under denne konserten var for glissent i salen. Kun rundt 80 personer hadde funnet veien til Buen denne fredagskvelden. Og det er synd ikke flere benytter anledningen når det dukker opp kvalitetsartister. Men mest synd er det på dem som ikke tok turen. De som var der angrer ikke! Og de fikk mye musikk. To sett spilte Guy Forsyth Band. Spillegleden blant musikerne er nevnt. Publikumskontakten var ikke mindre framtredende. Musikerne småpratet med publikum, og publikum responderte. Folk ble revet med av musikken, og hele tre ganger opplevde bandet å få stående applaus.

Uten mikrofon

Etter nærmere to timer var det på sin plass å avslutte. Mente bandet. Det mente ikke publikum, som trampeklappet bandet tilbake. Avslutningsvis fikk så publikum høre Guy Forsyths egen komposisjon «Play To Loose» fra hans siste album «The Pleaser», fremført delvis uten mikrofon.

- Jeg opplevde en gang en artist som midt under en sang la vekk mikrofonen, og fremførte låten sin uten hjelpemidler. Det var så sterkt å oppleve, at jeg ville prøve det selv. Og det gir meg en fantastisk opplevelse, fortalte Guy Forsyth etter konserten.

Det var ikke en stor opplevelse bare for Forsyth, publikum var dypt imponert! Imponert over sangen. Imponert over bandet. Imponert over konserten. Og Guy Forsyth Band kunne trekke seg tilbake til stående applaus.


Klikk her for flere bilder!