Claudia Scott – varm og intens

Claudia Scott @ Sjøboden Live Scene - Photo: Svein Frydnes

Varm artist: Claudia Scott er en varm og inkluderende artist, med dype tekster.  Foto: Svein Frydnes

Det var en fullsatt Sjøboden Live Scene som møtte Claudia Scott da hun entret scenen fredag kveld. Og countrydronningen kvitterte med en varm og intens konsert.

Claudia Scott har i en årrekke vært ansett som en av Norges fremste sanger/låtskriver innen sitt musikalske område. Hun debuterte på plate som elleveåring med en herlig tolkning av «Jackson» på en av faren Clive Scotts plater. Siden har hun turnert land og strand rundt i forskjellige konstellasjoner og band, bl.a. sammen med Casino Steel og Ottar «Big Hand» Johansen.

Femte soloalbum

Nå står imidlertid Claudia Scott fjellstøtt på egne ben, og i fjor kom hennes femte soloalbum «Follow the Lines». Undertegnede tok en prat med artisten før fredagens konsert, og jeg lurte blant annet på om hun fremdeles er ute på lanseringsturné for hennes siste plate.

- På sett og vis er jeg det, svarer Claudia Scott, og fortsetter:

- Jeg turnerer så mye som mulig; med band, eller som i kveld – alene på scenen med min gitar. Det koster å reise rundt med fullt band. I tillegg er noen steder bedre tilrettelagt for enkel scenesetting, slik som her på Sjøboden.

- Hvilket format trives du best i, lurer vi på.

- Jeg trives godt i begge formatene. Det blir mer intimt solo, og det gjør det lettere å fortelle historiene om de enkelte låtene. For alle låtene har en historie bak seg. Samtidig kan en lene seg mer tilbake og støtte seg på andre, i bandformatet.

På spørsmål om kveldens repertoar, svarer Claudia Scott slik:

- Det vil bli låter fra mitt siste album, selvfølgelig, men også fra øvrige utgivelser. I tillegg til coverlåter fra artister jeg har kjær, sier Claudia Scott før hun går til lydsjekk.

Lokal oppvarming

Søsken i ånden: Kenneth Bringsdal varmet opp for Claudia Scott fredag kveld på Sjøboden.

Søsken i ånden: Kenneth Bringsdal varmet opp for Claudia Scott fredag kveld på Sjøboden. Foto: Svein Frydnes

Før countrydronningen går på scenen varmer lokale Kenneth Bringsdal opp publikum med et knippe egenproduserte låter. Kenneth har blitt en skikkelig habil låtskriver og artist og gav publikum en flott opptakt til kveldens hovedartist.

Claudia Scott eide scenen denne fredagskvelden, og ikke minst eide hun salen. Det var fullt hus på Sjøboden Live Scene, men publikum var lyttende og forstyrret ikke artisten. I følge innehaver Endre Thompsen, så kunne det vært solgt mange flere billetter. Men lokalet har sine begrensninger og alle skulle ha sitteplass.

Med et så dedikert publikum gav også artisten mye av seg selv. Vi fikk høre låter fra hele karrieren hennes, helt tilbake til den tiden i tenårene da hun sang i farens band. Det var nakent, det var vakkert. Og publikum responderte. Noen av låtene vi fikk høre var balladen «Cool Water» og «Love», en sang om å ta de rette valg. Opprinnelig skulle Claudia Scott holde på i ca en time. Men publikum ville ikke slippe henne av scenen, så en time ble til nærmere to timer. Uten at noen klaget på det. Tvert imot, dommen var ganske så enstemmig – dette var ekte saker, en kjempefin konsert!

Avslutningsvis serverte Claudia Scott «Will the Circle be unbroken» på oppfordring fra publikum, og med hele salen som kor.

- Tusen takk til et dedikert publikum! Jeg storkoste meg, det var så flott å oppleve den nærheten og varmen fra publikum, strålte Claudia Scott etter konserten, mens hun villig vekk signerte plater som ivrige fans ville ha.


Klikk her for flere bilder!