Hunsfest, Vennesla 19.06.2015

Stemning! @ Hunsfest 2015, Vennesla, Norway - Photo: Jan Harald Helmersen

Godt med folk på Hunsfest 2015Foto: Jan Harald Helmersen

Festivalguiden fikk gleden av å oppleve den aller første utgaven av Hunsfest, som ble arrangert på det gamle området til hjørnesteinsbedriften Hunsfos Fabrikker på Hunsøya i Vennesla.

Event Hunsfest
Venue Hunsfos, Vennesla, Norway
Dato 19.06.2015
Publikum Veldig bra! ca 3000

Det er nå blitt noen år siden Hunsfos Fabrikker måtte legge ned driften. Dette var et stort slag for bygda Vennesla, og dens befolkning. Etter konkursen har lokale investorer kjøpt opp boet etter fabrikken og utviklet området til ny næring. Det har medført økende optimisme blant venndølene.

Når arrangørene, Imperiet AS, med Jørgen Skauge i spissen, og de lokale investorene, sammen med Hunsfos Bryggeri, skulle arrangere festival, så kunne de by på Norgeseliten av artister.

Bjørn Eidsvåg med band åpnet kalaset, før Venneslas store sønn, Erlend Ropstad og band, dro opp stemningen med blant annet låter på Venndølsk. Videre utover kvelden ble det ekte trønderrock levert av Åge Aleksandersen & Sambandet. De fikk virkelig rockefoten igang hos de vel 3.000 fremmøtte.

Avsutningen stod den aller første Norske Idolvinneren for, nemlig Kurt Nilsen. Han leverte et energisk show til stor begeistring. Dermed var Hunsfest over for denne gang. Undertegnede, som er fra Vennesla, kan ikke annet enn å kalle seg en stolt Venndøl etter denne praktkvelden. Folk som var tilstede virket alle som én fornøyd med festkvelden på Hunsøya. Det var bare blide fjes å se overalt.

Effektiv barservering, nok toalettfasitiliteter og bra mattilbud bidro til et meget godt inntrykk av Hunsfest. Det som muligens kunne vurderes til en eventuell festival neste år er noen artister som også trekker den litt yngre garde. Men årets artister stod helt i tråd med det arrangørene hadde tenkt på forhånd.

Vi i Festivalguiden takker for en fantastisk kveld og håper på ny Hunsfest til neste år, og anbefaler alle å ta turen igjen da!