Dana Fuchs @ Buen, 25.04.15

Dana Fuchs Band @ Buen kulturhus, Mandal, 25.04.2015 - Photo: Jan Harald Helmersen

Mandal får visst aldri nok - Dana Fuchs trekker stadig fullt hus.Foto: Jan Harald Helmersen)

Det er tredje gang dama med den store stemmen gjester Mandal og Bluesklubben. Første gang hun var her sto hun på scenen på Venterommet og siden har hun vært i Buen. Denne lørdagen var hun å finne på klubbscenen. Akkurat passe stort og intimt nok. Salen var fullstappet og stemningen god.

Dana Fuchs Band @ Buen kulturhus, Mandal, 25.04.2015 - Photo: Jan Harald Helmersen

Force Majeure! Tross influensa, sår hals og teknisk sabotasje - Dana Fuchs med band leverte som vanlig.Foto: Jan Harald Helmersen)

Det var et voksent publikum som kom for å se Dana Fuchs, og det så ikke ut til at det var noen demper at dama til tider ble noe vulgær i sin språkbruk og framtreden. Det går tydelig rett hjem og alle er fornøyde. Det er faktisk litt gøy å se hvordan det er de mest voksne som blir veldig fulle, spesielt de som sjeldent ellers er ute. Noe som igjen fører til en del kreative dansemooves og nestekjærlighet. Så å være tilstede her byr på underholdning fra flere kanter enn scenen hvis man er litt observant.

Dana Fuchs hadde ikke noe nytt låtmateriale å by på siden sist hun var her, og hun hadde en kraftig influensa under lørdagens konsert. Men til tross for vond hals og feber, så leverte hun et dynamisk show.

Hun åpnet settet med låta «Almost Home». Det er kraft i dama, hun elsker det hun gjør, og hun elsker sitt publikum! Det er god driv fra start til slutt, og med seg har hun dyktige musikere. Sammen lager de en dynamikk som gir publikum en fantastisk energisk opplevelse. Hun hadde med sin egen lydmann, men han klarte dessverre ikke å levere så god lyd som han burde ha gjort, tatt i betraktning at det ikke skal være noe å utsette på utstyret på klubbscenen i Buen. Det var mye feedback og piping, men det skal sies at det ble bedre etter hvert.

Piero Perelli, drummer in Dana Fuchs Band @ Buen kulturhus, Mandal, 25.04.2015 - Photo: Jan Harald Helmersen

Piero Perelli - Happy birthday! :) Feiret bursdagen sin på en svett klubbscene i Mandal.Foto: Jan Harald Helmersen)

Publikum fikk servert egenkomponerte låter og coverlåter, men alle i Dana Fuchs stil. Det er trykk og tempo i musikken hennes, og hun har sitt eget utrykk selv om hun gjør andres låter. Hun gjorde blant annet The Beatles sin låt «Helter Skelter» og Led Zeppelin sin «Whole Lotta Love» på en forrykende måte.

Når de gikk av scenen etter endt show, ble de klappet inn igjen og gjorde tre ekstra nummer for ett lyttevillig publikum. Det hele ble avsluttet med låta «Keep on Walkin’» fra plata «Bliss Avenue» som hun ga ut i 2013. Godt jobba, og hadde det ikke vært for at hun selv sa fra at hun hadde influensa og en dårlig hals, så var det ingen som hadde lagt merke til det. Mandal skal være stolt av at store og dyktige artister som Dana Fuchs med band gjester byen. Så gjenstår det å se om hun kommer tilbake en fjerde gang.


Følg med, og lik Festivalguiden på Facebook
for flere bilder, artikler og oppdateringer!