Överhead @ Sjøboden Live Scene 24.04.15

Honningbarna, Razika og Eldoradio for full sal på Kick.Foto: Rebecca Hoffmann (arkivfoto)

Har du ett brennende ønske om å se Motörhead live og det ikke lar seg gjøre, så er Överhead bandet å se.

Tributebandet Överhead er til forveksling lik originalen og dette er ett band som nærmest har kultstatus blant svorne Motörheadfans og andre rockeentusiaster. Bandet har levert rundt 400 konserter land og strand i Norge og hylles på sin vei for sin iver og driv.

Det var litt tynt med folk på Sjøboden Live Scene denne kvelden, men stemningen var god og alle var i humør for hardtslående rock n roll i kjent Lemmy-stil. MEN… ærlig talt Sjøboden, hvem hadde ansvaret denne kvelden? Man lar ikke bort og stoler stå framme ved scenen når ett band som Överhead skal spille. Det ødela både moroa og mye av stemningen for og i publikum. Det blir ikke mye rockestemning av å sitte på en stol og folk går ikke fram til scenen av høflighet for og ikke stå i veien for de som sitter rundt bordene. Dette er jo ikke bare kjedelig for publikum, men dritkjipt for bandet som virkelig ga det de hadde og kjørte på. Er litt kjipt å se at bandet gir alt de har og så føles det som pauseunderholdningen på den lokale bingoen. Ikke fordi det er noe å utsette på bandet, men fordi lokalet var pensjonisttilpasset. Det passer seg med sitteplasser på visekvelder, for all del, men her ble det bare helt feil. Det skal ikke sies noe på trykket, det var hardt og rått og man fikk det man var kommet for å se og lyden var som den pleier å være på Sjøboden, god.

Kvelden ble åpnet med Damage Case etterfulgt av godbiter som Bomber, Motorhead, Don’t need no religion, Rock out, Orgasmatron – framført av trommisen på vokal og Roadcrew for å nevne noen. 

Det ble også servert en publikumsteaser der den fagre Motöronica Sletten gjorde en gjesteopptreden på låta Killed by Death. Veldig bra, vi er jo alle svake for kvinner som framfører rock på en måte som ingen mann noen gang kan klare å levere. Fantastisk gjennomført og levert.

Alt i alt ble det levert ett tjuetalls låter og valuta for pengene så det holdt. Etter settet tydeligvis egentlig var ferdig, heiv bandet på noen ekstra godbiter som blant annet (We are the) Roadcrew, 911 Emergency og Ramones.

Vi ser gjerne Överhead igjen, men da uten stoler og bord. Det er jo tross alt rock n roll dette her!


Vi har dessverre ingen bilder fra denne konserten, men hvis det er noen trøst, så finner du noen fra en tidligere konsert ved å klikke her.