Flydagen Sola 2015

Photo: Oddvar Johnsen

Programmet i luften var delt opp i to omganger, og vi fikk se en del spektakulære oppvisninger med både looper og tett formasjonsflyvinger. Foto: Oddvar Johnsen

Flydagen på Stavanger Lufthavn, Sola, er en dag for fly interessert i alle aldre, hvor en kan se fly på bakken og i luften.

Venue Stavanger Lufthavn, Sola, Norway
Dato 05.09.2015 kl. 10-17
Publikum 5-6000

Det var lang kø ved både inngang, og ved salgsboder, men folk koste seg i det gode høstværet. En litt kald vind feiet over flystripen, men heldigvis var det sol og godt flyvær.

Den militære siden av flyplassen hadde utstilt mye flotte gamle fly, men også gamle og nye biler sto utstilt. Og inne i hangaren var det både salg av mat, og militære effekter. Dessuten var det utstilling av store fjernstyrte fly.

Det var også luftgeværskyting og et tog som gikk rundt på utstillingen, hvor inntektene gikk til kreftsyke barn.

Av utstilte fly kan vi nevne Draken, Hunter F-5, mens i luften fikk vi se Spitfire, Mustang, Vampire, Norseman, Harvard, Yak-52 Safir og Sea King.

Programmet i luften var delt opp i to omganger, og vi fikk se en del spektakulære oppvisninger med både looper og tett formasjonsflyvinger.

Selv om programmet ikke var på langt nært så stort som de store flystevnene, så koste folk seg med det de fikk se, og kunne slå av en prat med både gamle og nye bekjentskaper.

Nå gleder vi oss bare til neste store flyshow som er i 2017.