Gladmatfestivalen i Stavanger 2015

Chilli Klaus på Gladmat i Stavanger - Photo: Oddvar Johnsen

Chili Klaus på programmet hos Gladmatfestivalen i Stavanger Foto: Oddvar Johnsen

Nordens største matfestival gikk av stabelen i Stavanger 22-25 juli. Dette er en festival som har gått 17 år på rad, og da var det nesten naturlig at Festivalguiden måtte avlegge denne et besøk.

Valget ble lørdag formiddag, da var været ganske bra, og av erfaring så er dette et tidspunkt hvor en gjerne kan få besøkt de forskjellige standene uten at det blir for mye kø, og utover dagen forsvant også de fleste ledige setene både på utstillingens stander, og resten av vågens utesteder.

De siste årene har Gladmatfestivalen fått tilbake litt av det opprinnelige, med små retter til en rimelig pris, men en kan også få større retter, med full drikkepakke og underholdning til. Så her er noe for alle.

Også i år hadde utstillingen besøk av Humle og Malt, hvor en hadde muligheter til å se når øl ble brygget, og kjøpe smaksprøver av mange forskjellige Microbryggerier, og litt større bryggerier som var på plass med et rikholdig utvalg.

Mye omtalte Chili Klaus var også til stede, og de som var mest vågelige kunne få smake på verdens sterkeste chili.

Fra de forskjellige standene så kunne ne kjenne lukten av nylaget mat, og se røyken fra grillene legge seg ut over vågen, mens Tore Tang strømmet ut fra høyttaleren på utestedene. Noe steder kun overdøvet av musikken fra blokkfløyte og panfløyte spillende artister kledd i indianerklær, eller gatemusikanter med fiolin og gitarer med gitarkassen liggende åpen foran seg med et håp om å få noen slanter.

Ut over ettermiddagen fikk også flere utesteder besøk av innleide trubadurer som spilte opp kjente sanger.

Også på hovedscene på torget var det forskjellig underholdning, og lørdag ettermiddag hadde det samlet seg en del i torgtrappene for å få med seg avslutningskonserten som ble holdt av JR Harlekin.

Alt i alt så ble årets Gladmatfestival et vellykket arrangement, hvor været ikke var så aller verst, med tanke på denne sommerens vær. Men vi tviler vel på at rekorden med ca 250.000 besøkende fra tidligere år ble slått, men for de som var i gatene, så var det positivt at det var mulig å finne seg et ledig sete mellom alle rundene rundt vågen.


Klikk her for flere bilder: