Ida Jenshus @ Håndverkeren 11.04.2015

Ida Jenshus er ei dame som har kommet langt til tross for sine unge alder. Hun har allerede vunnet Spellemannsprisen for de tre første albumene sine og hun mottok i 2011 Bendiksenprisen og har blitt tildelt Nord-Trøndelag fylkes kulturpris for 2014.

Ida Jenshus @ Håndverkeren, Kristiansand, Norway, 11.04.2015 - Photo: Jan Harald Helmersen

Ida Jenshus, solokonsert på Håndverkeren i Kristiansand.Foto: Jan Harald Helmersen

På Håndverkeren i Kristiansand denne lørdagskvelden var stemningen god og Ida Jenshus spilte for et nokså voksent publikum i en sal der ikke ett bord var tomt. Dempet belysning og levende lys er med på å framheve roen og uttrykket som ligger i Jenshus sin musikk.

Jeg ble litt overrasket over hennes introverte framtoning i starten, men hun framstår raskt som hjertevarm og personlig når hun snakker til publikum mellom låtene. Denne kvelden hadde hun gitt bandet fri og stod på scenen alene. Hun klarer seg utmerket uten band og serverte oss låter som "Marie (what happened to the music)", "Hero" og "The Gap". Alle låtene levert med sjel og en klokkeklar stemme.

Ida Jenshus står sterkt på egne ben, men det er lett å trekke paralleller til Emmylou Harris eller Joni Mitchell. Musikkutrykket er like dempet og atmosfærisk og hun beveger seg langt inn i folklandskapet.

Hun er nå ute med ny plate, Starting Over. Dessverre var ikke Kristiansandspublikumet så heldige å kunne kjøpe LP’en denne kvelden siden plata rett og slett er forsinket i trykken. Men jeg vet om mange som gleder seg til den kommer.

Man kan vel ikke si så mye annet enn at Ida Jenshus er en musikalsk vellykket dame med grep om tilværelsen. Hun serverte en flott og stemningsfull kveld for alle som var møtt opp på Håndverkeren en grå aprillørdag.