LISSIE (SOLO + CHOIR) @ KILDEN TEATER- OG KONSERTHUS 26.03.15

Lissie @ Kilden, Kristiansand, Norway, 26.03.2015 - Photo: Jan Harald Helmersen

Lissie i Kilden teater- og konserthus 26.03.2015. Akustisk turne med hjelp fra lokale kor rundt omkring i Norge.Foto: Jan Harald Helemersen

Feature Lissie + lokalt jentekor
Support Signe Eide
Dato 26.03.2015
Venue Kilden Teater- og konserthus, Kristiansand
Publikum 3/4 fullt

Før konserten med Lissie startet, fikk publikum en liten oppvarming med Signe Eide. En ung dame som komponerer og skriver musikken og tekstene selv. Signe Eide leverer låt på låt og er stø når hun spiller og synger, men hun kunne godt ha flørtet litt mer med publikum. Låtene hennes omhandler litt av livets dystre sider, men er absolutte aktuelle tema. Hun synger blant annet om jenter som kutter seg selv og om hvordan det er å være ett usynlig lite barn. Signe Eide sine låter kan man finne og lytte til på blant annet NRK Urørt og youtube.

Lissie er en usminket dame med en stor, klokkeklar stemme. Konserten i Kilden var en behagelig opplevelse for både øret og sjelen.

Denne kvelden så vi Lissie uten band, hun spilte selv gitar og sang. På de fleste av sangene ble hun akkompagnert av Kristiansand Jentekor, melodiøst og vakkert og feilfritt. Lissie eier scenen hun står på, hun storkoser seg med det hun gjør og har en enestående ro over seg. Det passet godt å holde denne konserten i konsertsalen på Kilden, sitteplasser gjorde det hele til en enda mer avslappende opplevelse. Så for de som tenker de er for gamle til sittekonserter, i slike tilfeller som dette er ingen for gamle.

Signe Eide @ Kikden, Kristiansand, Norway, 26.03.2015 - Photo: Jan Harald Helmersen

Signe Eide varmer opp for Lissie på årets Norgesturne
Foto: JHH

Det at hun har valgt å gjøre en liten Norgesturne uten bandet, tror jeg bare er en fordel. Hun treffer flere med musikken hun gjør solo med kun kassegitaren og sin flotte stemme. Pop/rock-sjangeren hun holder seg i, passer ikke for alle, men de fleste liker akustisk musikk.

Lissie er søt med publikum, prater i vei som om man er gamle venner. Hun smiler, ler og sjarmerer. Hun er personlig når hun forteller hva enkelte låter handler om, noen av dem hun har skrevet selv der inspirasjonen har vært vonde opplevelser i livet. Hun framførte «The Sun keeps rising», låta hun skrev om ett nært familiemedlem som døde i sykdom.
Vi fikk også servert godbiter som «When I’m alone» som er en av Lissies store hiter.

Publikum elsker Lissie og når hun gikk av scenen, ble hun trampeklappet up på scenen igjen av noe som bare må kalles ett veldig optimistisk publikum. Hun ga oss to ekstra nummer på tampen, like fantastisk som resten av konserten.

Flott konsert vel verdt å bruke to timer av en torsdagskveld på.